Útkövetés

Címlap Gitár-együttes

Statisztika

Tartalom találatai : 156371

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég böngészi

Gitár-együttes

Gitár együttes

A zeneiskolában már rögtön a ’80-as évek elején is volt gitároktatás. Bíró Ferencnek, a Debreceni MÁV Filharmonikus Zenekar nagybőgősének, a nagybőgő mellett, a már akkor is sokkal népszerűbb hangszer, a gitár töltötte ki nagyobb részben az óraszámát.
l997 őszén Suba Sándor gitáros ajánlásával került iskolánkba Bánsághy Kálmán tanár úr, aki mai napig vezeti a tanszakot és a gitár-együttest
Az évek során a város zenei életében gyakran megvillant a hangszer. Kiállítás-megnyitókon, iskolai, jótékonysági műsorokon vagy más szórakoztató rendezvényeken.Az elmúlt időszakban három tanuló - Nádas Péter, Illés Ádám, Rácz Gergő – középfokon is folytatják a tanulást.
Szép sikereket ért el a tanszakon működő gitárkamara együttes is. Egy alkalommal a Székesfehérvári Alba Regia Kamarazenei Fesztiválra is eljutott. Az akkori tagok: Szerző Ákos, Molnár Gábor, Iványi István és Nádas Péter volt. Nádas Péter pedig megyei I. helyezést is ért el klasszikus gitárversenyen. ( Ő lett később az országosan híres Folkerror zenekar vezetője és gitárosa.)
2010-ben az iskola gitárzenekarának a tagjai: Farkas Márton, Kabai István, Szakál Lajos, Fazekas Attila, Kabai Sándor, Kabai Nándor.