Útkövetés

Címlap CSIMI Handa-banda

Statisztika

Tartalom találatai : 156346

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég böngészi

CSIMI Handa-banda

CSIMI HANDA BANDA

A vonós népzene tanszakot 2001 szeptemberében Kovácsné Csuzda Judit igazgatónő kezdeményezésére Turai András tanár úr indította, majd évközben Jakab Edina tanárnő vette át.

2002 októberében új fiatal pályakezdő tanárnő került Püspökladányba Golenya Gréta személyében.A vonós népzene beindításának egyik célja egy kis zenekar kialakítása volt az iskola néptánccsoportjainak kíséretéhez.


2005 szeptemberében meg is alakult a CSIMI HANDA BANDA, 4 hegedűssel és egy nagybőgőssel. Akkori tagjai: Fekete Krisztina, Szilágyi Boglárka, Magyar Ildikó, Fábi János, és Keserű Gergely.
Ezzel egy időben megindult az együttműködés a Tádé néptánc-együttessel. Eleinte csak közös órákat tartottak, táncházakat rendeztek, majd szép fokozatosan egy-egy koreográfia kíséretét is megtanulták.


A kitartó és türelmes munka meghozta gyümölcsét, hisz mára már egy kivétellel, minden koreográfiájukat a gyermekzenekar kíséri, az évente több alkalommal megrendezett, önálló gálaműsorokon, városi, megyei és országos néptánc-fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.
Közös programjaik az aktuális jeles napokhoz kapcsolódó táncházak, és a nyári népzene - néptánc tábor is.


A CSIMI HANDA BANDA 2005-től 2010-ig több mint 100 fellépésen vett részt a Tádé együttes kísérő zenekaraként. Vendégszerepeltek együtt több alkalommal Erdélyben is.


Részt vettek Nyíracsádon, Egerben népzenei találkozón, és idén második alkalommal szerepelhettek Budapesten az Országos Táncház-találkozó „Tágasságot nekünk is” programjában.


Tanszakunk rövid életében kiemelkedő esemény, hogy az első kis csapatból hárman is úgy döntöttek, zenei pályára lépnek és felvételt nyertek a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és Kollégium népzene szakára.


.