Útkövetés

Címlap CSIMI Fúvószenekar

Statisztika

Tartalom találatai : 156354

Ki olvas minket

Oldalainkat 28 vendég böngészi

CSIMI Fúvószenekar

CSIMI FÚVÓSZENEKAR


A zenekar az iskolánk legrégebben működő zenei együttese. Története az 1972-es évig nyúlik vissza, akkor alapította Fejes Márton tanár úr, Püspökladányi Ifjúsági Fúvószenekar (PIF) néven. Az együttes Marci bácsi keze alatt rendszeresen részt vett a város és a régió kulturális életében – városi ünnepségeken, kulturális rendezvényeken és több éven keresztül képviselte városunkat mazsorett csoporttal együttműködve a Debreceni Virágkarneválon.


1992-ben Smidróczki Zsolt tanár úr vette át a fúvószenekar vezetését. Követte a hagyományokat, valamint 1997-ben fúvószenekari találkozót szervezett Püspökladányban.

 


1997-ben elkezdődött a zenekar utánpótlás nevelése, TÜCSÖK zenekar keretében. 1998-tól napjainkig Szálkai János tanár úr vezetése alatt áll az együttes, melynek 1999-ben a neve is megváltozott. Felvette iskolánk névadójának a nevét és a Csenki Imre Művészeti Iskola (CSIMI) Fúvószenekara néven folytatta működését.
A komoly tradícióval működő együttes jelentős színfolt nemcsak Püspökladány város, hanem a térség más településeinek kulturális életében is. Állandó résztvevője a város ünnepségeinek. Rendszeres közreműködője a város intézményeinek kulturális programjaik megvalósításában.


Az iskola évenként megrendezésre kerülő FARSHANG rendezvényének immár 12 éve rendszeres szereplője.
2004-ben és 2006-ban fő szervezője és résztvevője a püspökladányi Regionális Fúvószenekari Találkozónak.
2006-ban Kisújszálláson is fúvószenekari találkozón vett részt, ahol a MELLOFON Fúvós együttessel összevonva szerepelt. Azóta a két együttes több nagy rendezvényen is együtt lép fel.
2005-től 2008-ig évente részt vett az Abonyi Regionális Fúvószenekari Találkozókon.


A 2007-es év nagyon tartalmas volt a Zenekar életében. Januárban a Megyebálon szerepelt, majd meghívást kapott Budapestre, a Magyarországon megrendezésre került IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra. Júniusban a Méliusz  Juhász Péter Megyei Könyvtár avatója következett, majd augusztusban a Fantasy Tánc  Show-val együttműködve sikerrel mutatkozott be a nemzetközileg elismert Debreceni Virágkarneválon.
2007. október 23-a alkalmából a város a zenekar munkáját „PRO URBE” díjjal jutalmazta. Ebben az évben önálló koncert megrendezésével ünnepelte megalakulásának 35 éves jubileumát, ahol valamennyi karnagy vezényelte a régi és a jelenlegi zenekari tagokat.

 

Smidróczki Zsolt, Fejes Márton és Szálkai János karnagyok


2008-ban a zenekar részt vett az Országos Zenekari Verseny elődöntőjén Debrecenben. Október 25-én elkészült a zenekar első lemeze.
2009 jelentős év a zenekar életében,március 21-én minősítő hangversenyen SHOW-kategóriában ARANY minősítést kapott. Augusztusban a 8. Szigetvári Fúvósesztrádon nagy sikerrel szerepelt.
A minden évben megrendezett zenekari nyári táborok csapatépítő szerepük mellett üde színfoltjai a zenekar életének.
A folyamatosság megőrzése érdekében már két éve újra működik a TÜCSÖK zenekar, mely reméljük méltó utódja lesz elődjeinek.

 

 

 

        2011.november 19-én fúvószenekarunk és a kisújszállási MELLOFON fúvósegyüttes nagysikerű közös koncertet adott a Dorogi Márton Művelődési Központban. A műsorban történelmi indulók, filmzenék és örökzöld slágerek hangzottak el.

 

Részlet a koncertből. ( VIDEO

 

 

 

      2012.március 15-én nemzeti ünnepünk alkalmából fúvószenekarunk térzenét adott a lovasszobornál, majd közreműködött a városi ünnepségen és koszorúzáson.

Ezt követően zenekarunk Nagyváradra utazott, ahol szintén koszorúzáson és fáklyás felvonuláson színesítette az ünnepi műsort Smidróczki Zsolt és Szálkai János részvételével.

 

 

 

 

 Fényképek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

       Fúvószenekarunk a kisújszállási Mellofon fúvószenekarral együtt nagy sikerrel szerepelt 2012. május 27-én a Fúvószenekari és Mazsorett találkozón Abonyban az I. Főtér fesztiválon.

 

 

 

VIDEO

 

2012. augusztus 16-19 között fúvószenekarunk Berekfürdőn a szokásos nyári táborban készült fel az augusztus 20-i virágkarneválra. A tábori program egyik fő eseményeként az kisújszállási Mellofón fúvószenekarral és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett együttesével együtt vidám zeneszóval vonultak végig Berekfürdő utcáin, majd a fürdő színpadán nagysikerű koncertet adtak.

Képek a táborról
Videó1 és Videó2 a táborról

 

 

 

2012. augusztus 20-án fúvószenekarunk Szálkai János vezetésével a kisújszállási Mellofon fúvósegyüttessel és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett csoportjával közösen hatalmas közönség előtt vonult fel a  43. Debreceni Virágkarnevál délelőtti és esti felvonulásán.  A karnevál fergeteges hangulatának néhány mozzanatát őrzik a képek és a videó:


Képek a karneválról     Videó

 

 

 

 2012. szeptember 29-én Püspökladányban a Sárrétmenti Hagyományörző Szüreti Mulatságon közreműködött a Csenki Imre Művészeti Iskola,a kisújszállási Mellofon Egyesített fúvószenekar és a nádudvari Mazsorettek, akik a debreceni virágkarneválon
bemutatott műsorukat adták elő. Felkészítő tanáruk Szálkai János és Tőzsér Erzsébet.

 

 

video

 

 

2012. október 23-án Nemzeti Ünnepünk alkalmából az ’56-os Emlékkőnél térzenét adott, majd a koszorúzáson közreműködött iskolánk fúvószenekara

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolánk fúvószenekara a Kisújszállási Mellofon fúvósegyüttessel összevonva meghívást kapott Abonyba a 2013. május 19-én, pünkösd vasárnapján megrendezett II. Főtér Fesztivál - Fúvószenekari és Mazsorett Találkozóra. A program egésznapos volt, délelőtt két térzenét adtak a város két pontján, melyen a Zagyvarékasi Mazsorettek is közreműködtek. Ebéd után fúvósaink az abonyi strandon pihenhették ki a menetelés fáradalmait. Az esti program 17 órától ismét felvonulással indult, melyen az Abonyi Kismazsorettekkel együtt menetelt zenekarunk a főtérre. Az est folyamán öt zenekar adott műsort: az Abonyi Kis-, és Nagyzenekar, a Hódmezővásárhelyi, a Gyulai , valamint Püspökladány és Kisújszállás összevont zenekara. A koncert végén összzenekari indulózás fokozta a fesztiválhangulatot. A résztvevők és a közönség számára is felemelő érzés volt a 250 főből álló nagyzenekart hallgatni. Együttesünk magas színvonalon képviselte iskolánkat Szálkai János vezetésével.

 

     

 

 

  

 Videó 1                Videó 2

 

* * *

 

2013. május 1-én harmadik alkalommal rendezték meg a Kisújszállási Regionális Fúvószenekari Találkozót, melyen az  Abonyi Fúvószenekari Egyesület,  a kisújszállási Mellofon és a püspökladányi Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tanintézmény Összevont Fúvószenekara szórakoztatta nagy sikerrel a közönséget.

 

 

 

 

 

Képek a galériában!

 

Iskolánk fúvószenekara indulókkal várta  2017. március 15-én az 1848-49-es szabadságharc és forradalom hőseire emlékezőket, majd közreműködött a városi ünnepségen és koszorúzáson. Vezényelt  Szálkai János, közreműködött Smidróczki Zsolt.

 


             A fotókat Lévai Péter készítette.

 

 

 

2017 - NYÁR

 

 

Létavértes Város Önkormányzata és az Irinyi János Általános Iskola meghívására iskolánk fúvószenekara 2017. június 24-én Létavértesen a Múzeumok éjszakáján teremtettek fesztiválhangulatot. Vezényelt Szálkai János, közreműködött Smidróczki Zsolt.

 

 

KÉPEK

 

 

A CSIMI- MELLOFON Egyesített zenekar Szálkai János vezetésével 2017. július 1-én a Nádudvaron megrendezésre kerülő  Országos Mazsorett Versenyen nagy sikerrel szerepelt a Nádudvari Mazsorettekkel a felvonuláson és a koncerten is.

 

  

 

* * * * *

                                                                                                                                                                      

A Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola                                    

és a Mellofon Összevont Fúvószenekar

Szálkai János vezetésével 2017 július 22-én

a városi Kakasfőző Fesztiválon szerepelt

nagy sikerű műsorral, melyben operett-egyveleggel

közreműködött Lakatos Éva.

Papp Lajos  főszakácsunknak köszönhetően

a koncert után isteni kakaspörkölt várta a fellépőket,

melyet jóízűen el is fogyasztottak.

Ezúton is köszönjük, a szereplőknek pedig gratulálunk!!  

 

VIDEÓ                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017. július 29-én zenekarunk a kisújszállási Mellofon Fúvós Együttessel és a nádudvari Mazsorettekkel együtt Sáp község 800 éves jubileumi ünnepségén szerepelt nagy sikerrel Szálkai János vezetésével.