Útkövetés

Címlap Archívum

Statisztika

Tartalom találatai : 156372

Ki olvas minket

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Archívum

 

* * *

2016. december 21-én délután iskolánk dalos kedvű növendékei óévbúcsúztató karaoke partyval zárták az évet. A jó hangulatú rendezvényen minden résztvevő ajándékot és emléklapot kapott, a közönség pedig Bachraty Marcell előadását tartotta a legjobbnak, aki Szécsi Pál Gedeon bácsi című számát énekelte nagy sikerrel. Felkészítő tanár: Ferenczikné Szabó Orsolya

 

  VIDEO

* * *

 

2016. november 23-án a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola által megrendezett Megyei Gordonkás Találkozón színvonalasan képviselte iskolánkat SZABÓ MIRJAM, NAGY LEVENTE CSABA, RÁCZ ANNA ÁGNES és TOMKA ISTVÁN. Felkészítő tanáruk BÓDISS MIKLÓS, zongorán közreműködött LAKATOS ANIKÓ tanárnő.

 

 

 * * *

 

Fúvószenekarunk 2016. október 23-án Szálkai János vezényletével Nemzeti Ünnepünk alkalmából térzenét adott az 1956-os emlékműnél, majd közreműködött az ünnepség és a koszorúzás alatt.

 

 

* * *

 

 

* * *

Az idei tanévben október 18-án került sor a budapesti „Operakaland” nevű kirándulásunkra. Ez alkalommal 28 tanuló tekinthette meg Puccini: Bohémélet című operájának 2.0-ás verzióját, mely a mai fiatalok számára próbálja az opera műfaját közelebb hozni. A 3 órás előadás után a diákok fáradhatatlan és tevékeny érdeklődéssel vettek részt a Néprajzi Múzeum Hangzavar című interaktív foglalkozásán. Köszönjük a szervezést Szilágyi-Kondor Zsuzsa és Pintér Éva tanárnőknek!

* * *

 

Sárrétudvari idén ünnepli „Költő” Nagy Imre születésének 120. évfordulóját. Ebből az alkalomból a berettyóújfalui Bihari Múzeum és Sárrétudvari önkormányzata Mezei virágok címmel verseskötetet adott ki a költő eddig nyomtatásban meg nem jelent verseiből. A kötetet október 17-én ünnepélyes keretek között adták át az olvasóközönségnek, mely során elhangzott Nagy Imre a Sötétség vizén című verse is. A költeményt Csenki Imre négyszólamú férfikari művében megzenésítette, melyre a Bihari Múzeum munkatársai találtak rá az évforduló kapcsán. A mű rézfúvós kvartettünk előadásában csendült fel a szerepi Rácz Endre szavalatával. Az együttesben közreműködtek: Smidróczki Zsolt, Szilágyi-Kondor Zsuzsa, Daróczi Bettina és Béres Dávid.

 

 * * *

 * * *

2016. szeptember 30-án délután a Zene világnapja alkalmával tanulóink egy rendhagyó zenés kézműves-foglalkozáson vehettek részt. Megcsodálhattuk Juhász János soproni hangszerkészítő kézzel készített népi hangszereit, majd a gyerekek el is készíthették a pásztorok hatlyukú furulyáját. A délután folyamán minden egyes saját kézzel létrehozott hangszer megszólalása óriási sikerélményt váltott ki a készítőikből.

 

 

 * * *

 

 

KÉPEK

 

* * *

    A Nemzeti Filharmonikusok művészei 2016. szeptember 15-én délután Úton a Zene címmel ismeretterjesztő koncertet adtak iskolánkban.

Móré Irén (fuvola), Herendiné Szekeres Gizella (hegedű), Fazekas Beatrix (cselló) és Joó Szabolcs (ütőhangszerek) kifejezetten a fiatal korosztály számára összeállított műsora nagy sikert aratott a gyerekek körében.

A koncertet követő "Kismester Kurzus" keretén belül iskolánk két tehetséges növendéke, Fekete Bernadett (hegedű) és Kolozsi Vivien (ütőhangszerek) mutatkozhatott be előttük, akik ösztönző és segítő szakmai tanácsokat kaptak további zenei munkájukhoz.

 

 

 

* * *

Furulyaegyüttesünk ezen a nyáron is felejthetetlen napokat töltött együtt 2016. júliusában a balatongyöröki táborban. Enikő néni, András bácsi és Zsolti bácsi gondoskodtak a kiváló hangulatról, melynek csak töredékét adja vissza az alábbi videó: /katt a képre/

 

* * *

 

 

 

 


Traktoros felvonulással szórakoztatták június 25-én Sárrétudvariban a Falunap és betyártalálkozó résztvevőit.

 

 

Közös koncert a kisújszállási Mellofon Fúvós Együttessel a Ladányi Nyár nyitórendezvényén július 2-án a szabadtéri színpadon:

 

 

 

2016. júliusában a "Tücskökkel" kibővült zenekarunk Balatongyörökön táborozott, ahol az aktív zenélés mellett tanárainknak - Szálkai Jánosnak, Sándorné Kovács Enikőnek, Gál Andrásnak, és Smidróczki Zsoltnak - köszönhetően számos szórakoztató programban is részt vehettek a gyerekek.

 

   VIDEÓ

 

* * *

 

 

 

 

* * *

 

* * *

Fúvószenekarunk Szálkai János vezetésével 2016. május 29-én az Erőss Lajos Református Általános Iskolában, majd a városi fürdőben szórakoztatta színes műsorral a gyermeknapi rendezvények résztvevőit.

 

KÉPEK

 

* * *

Gratulálunk kiváló trombitás növendékünknek, Tomka Joelnek és tanárának, Smidróczki Zsoltnak!

 

 

* * *

Aki április 17-én vasárnap 10 órakor kint járt a piacon egy vidám, zenés flashmob (villámcsődület) közepébe csöppenhetett bele. Művészeti iskolánk fúvószenekara Szálkai János vezetésével népszerű operett slágerekkel lepte meg a ladányi közönséget. A közös éneklés semmi máshoz nem fogható, fantasztikus élményében lehetett része mindenkinek, aki dalra fakadt az ismerős melódiák hallatán.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az esemény sikerességéhez: a szép időnek, a piac közönségének, iskolánk növendékeinek és szüleinek, tantestületünk tagjainak, az Áfész Énekkari Egyesületnek, az id. Csenki Imre Vegyeskarnak, a  Kossuth Olvasókörnek, a LadányTV-nek, Farkas Dezsőnek, Csontos Gabriellának, Gombos Imrének, Szabóné Bojtor Évának és Szabó Viktóriának. A felvételt szerkesztette: Csontos Gabriella. (Kattints képre!)

 

KÉPEK   

 

* * *

 

 

* * *

Idén is mikrofont ragadtak dalos kedvű pacsirtáink és 2016. április 1-én Vitális Éva tanárnő szervezésében a zeneiskola Karaoke-party-ján mutatták be hangulatos produkcióikat. Az egyéni és páros előadások jutalomban részesültek, a közönségdíjat pedig Kóródi Kinga vehette át.

* * *

2016. március 15-én a nemzeti ünnepünk alkalmából tartott megemlékezésnek az esős időjárás miatt a Művelődési Ház adott otthont. Az emlékünnepségen közreműködött iskolánk fúvószenekara Szálkai János vezényletével.

 

 

* * *

 

2016. március 12-én a püspökladányi Gellér Sándor Városi Sportcsarnokban került megrendezésre az Országos Nyílt "A" és "B" kategóriás Mazsorett Verseny. Az egész napos rendezvényt iskolánk fúvószenekarának műsora nyitotta meg.

Vezényelt Szálkai János.

Ugyanezen a napon este kürtöseink nyitották meg a helyi Vadászbált. ( VIDEO)

 

 

* * *

 

2016. február 20-án immáron 15. alkalommal került megrendezésre Derecskén a Megyei Kürtös Találkozó.

Iskolánk, mint minden évben, az idén is részt vett a rendezvényen. Öt növendékünk képviselte iskolánkat:

I.korcsoport: Vas Patrik Csaba, Mile Péter Ádám, Kiss Tamás

II. korcsoport: Kékesi Mirjam, Szabó Sámuel Péter
A gyerekeknek két különböző karakterű művet kellett kotta nélkül előadniuk. Az idén a tanárokból álló zsűri arany, ezüst és bronz minősítésű oklevelekkel értékelte a gyermekek produkcióját.
Növendékeink igen színvonalasan szerepeltek. Mindannyian ARANY minősítést kaptak.
Felkészítő tanár: Szálkai János
Zongorán közreműködött: László Bernadett
A délután folyamán meglepetésként a Budapest Kürtkvartett nagy sikerű önálló koncertjét hallgathatták meg. A koncert végén a növendékekkel közösen hangzott el a Vadászkórus Weber A bűvös vadász című operájából, valamint a Győzelmi kórus Handel Júdás Maccabeus című operájából. Maradandó zenei élményben volt részünk.

 

 

   

    VIDEO

* * *

 

 

 

Rövid összefoglaló a műsorból!

VIDEO1

VIDEO2

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

 

A Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskolai vezetősége és a Zenei Nevelésért Alapítvány nevében szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a 2016-os FARSHANGI jótékonysági rendezvényünk sikeréhez.

Köszönjük a jelmezek és díszletek elkészítését, a sok-sok tombola ajándékot, a szállításban, pakolásban való önzetlen segítséget, a finom sütiket, üdítőket. Nagyon hálásak vagyunk a biztatásért és a sok-sok tapsért. Bízunk abban, hogy maradandó élményeket sikerült szerezni mind a szereplő gyerekeknek, mind a nézőknek.

Segítőink,támogatóink:

 

Állattenyésztők és Tejtermelők Szakboltja, Arnóth Sándorné, Balogh Sándorné, Baranyai László, Bartháné Balogh Anna, Bodó Sándor, Bóné Istvánné, Burzuk Erika, Burzuk Imre, Dajkáné Gyermán Krisztina, Darainé Tóth Krisztina, Daróczi László és felesége, Dombi Imréné, Dorogi Márton Városi Művelődési Központ Tagintézmény, Egyesített Óvodai Intézmény, Farkas László, Gombos Imre, Kárai Imre, Klorid Festékbolt, Kóródi Sándor, Kóti László, Közművelődésért Közalapítvány, Lackó-Szilágyi Imre, Lövei Károly, Márkus Gábor, Molnár János, Nagy Benjámin, Parti Papír Kereskedés, Püspökladányi Gyógyfürdő Egészségügyi Szolgáltató és Sportszervező Kft., Smidróczki Ágnes, Szabó Imre, Szabó Lajos, Varga Lajos, Vargáné Rácz Katalin,

Vona Erzsébet

 

Sok szeretettel gratulálunk a műsor minden résztvevőjének, tanároknak és tanítványaiknak!

 

18. FARS(H)ANG

 

2016. február 19. és 21. között immár 18. alkalommal tartotta meg 3 farsangi előadását a Csenki Imre Művészeti Iskola.

A siker ezúttal is teljes volt - három "teltházas" előadás úgy, hogy a szombati koncertre már az első jegyárusító napon elfogyott az összes jegy!

Változatos, a zene és a művészet minden ágát érintő műsor, bő 4 órás időtartamban, rengeteg nyereménnyel és persze sok-sok nevetéssel, nagyszerű hangulatban.

Úgy is mondhatnám - a címre is utalva - hogy most már "nagykorúak", felnőttek lettünk, de ezt a kreatív, ötletekben gazdag Tantestületet ismerve nem tudom, mennyire igaz ez a megállapítás? Ha a Fars(h)angról van szó, mi tanárok szinte mindannyian egy kicsit "megőrülünk" és újra éljük a gyerekkort, legalábbis annak játékos korszakát. Azt valljuk, hogy: „az alkotó élet titka az, ha felnőtt korban is megőrizzük a gyermekkor szellemét és varázsát.”

Amikor azt kérdezték és kérdezik tőlem és kollégáimtól a szülők, ismerősök, hogy mi a titka ennek a 18 éve tartó, sikert-sikerre halmozó "mókatárnak" - annak, hogy évről-évre mindig képesek vagyunk megújulni - azt hiszem, ez lehet az egyik magyarázat, a másik pedig a gyerekek!

Az idei műsorunkat elnézve már a bevezető, szimfonikus zenekart követő első műsorszám rengeteg gyerekkel, színes, ötletgazdag jelmezekkel és sokféle zenével mindent elmondott a gyerekek (és szüleik) hozzáállásáról, lelkesedéséről.

Az utána következő nagyobb létszámú produkciókban - a néptáncosok, a zongoristák, az ütősök, majd a második részben a furulyazenekar a kis hegedűsökkel, a gitárosok és persze a rezesek, valamint a fúvószenekar - tele volt a színpad különböző korú, lelkesebbnél-lelkesebb fiatalokkal.

Új színfoltot jelentett a sok előképzős csoport változatos és színes műsora, valamint a tanárnők "fekete-fehérnép" látványos és sejtelmes tánca.

A legújabb mókamester, Beregszászi Tamás "show-műsora" azért volt különleges, mert - azt gondolom, - erre csak ő képes a tanárok közül.

Nem említettem még a vonósok sokszínű programját - külön a csellisták rövid velős " pörgését"- valamint az első rész legmegindítóbb perceit adó "Vigyázz a madárra!" műsorszámot, amiben szinte valamennyi tanszakból szerepeltek gyerekek.

Mindegyik műsorszámról azt hiszem, oldalakat lehetne írni - de szerintem ez ellen a kollégáim tiltakoznának elsők között - mert nem ez a lényeg. Számunkra sokkal fontosabb az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a próbák és az előadások alatt egyaránt. Ilyenkor minden szereplőt átjár egyfajta „életérzés” amivel a nézőknek, szülőknek és hozzátartozóknak olyan élményt, örömöt nyújtunk, mely sokáig elkíséri és segíti őket.

A záró műsorszám - mely most kivételesen nem mese volt - nagyszerűen mutatta be ezt a gondolatot: a Fúvós zenekar kíséretével együtt énekelte a Tantestület és nagyobb "gyerekeink" Eisemann Mihály jól ismert slágereit, melyhez nagy örömünkre a közönség soraiból is egyre többen csatlakoztak.

Vajon kaphattunk-e volna nagyobb elismerést és dicséretet annál, hogy a négy és félórás előadások végén a nézők állva, tapsviharban részesítve kérték-várták a ráadást?

A választ Önökre bízom...

 

                                                                             Bódiss Miklós

 

* * *

 

 

VIDEO

 

 

 

 * * *

Színvonalasan képviselte iskolánkat SZABÓ MIRJAM, KECSKÉS ALEX DÁNIEL és TOMKA ISTVÁN a 2015. november 25-én Debrecenben a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola által megrendezett Regionális Gordonkás Találkozón. Tanáruk: BÓDISS MIKLÓS.

 

 

* * *

 

GRATULÁLUNK FURULYÁSAINKNAK!!!!
Szép eredményekkel térhettek haza növendékeink a Hajdúszoboszlón 2015. december 4-én megrendezett III.Megyei Furulyaversenyről:
MAKAI VIKTÓRIA NIKOLETT 3.korcsoport - ARANY minősítés
DARÓCZI BIANKA 3.korcsoport - EZÜST minősítés
NAGY KINGA 1. korcsoport - EZÜST minősítés
JAKAB ANNA LAURA 1.korcsoport - BRONZ minősítés
Tanáruk: SÁNDORNÉ KOVÁCS ENIKŐ

 

AJTAI RITA LEONETTA 1. korcsoport - BRONZ minősítés
Tanára: SUTA ANDRÁSNÉ VERESS SZILVIA

 

Zongorán közreműködött: HODOZSÓ NORBERT

 


 

 

* * *

Gratulálunk KÜNDEÁN MISIKÉNEK és tanárának LAKATOS ANIKÓNAK a 2015. november 26-29-én Budapesten megrendezett VII. Országos Zeneiskolai Ferenczy György Zongoraversenyen való sikeres szereplésért!

 

 

* * *

Rézfúvós Kamaraegyüttesünk Smidróczki Zsolt vezetésével 2015. november 7-én a Berettyóújfalui Szakképzési Központ Karacs Ferenc Gimnáziuma szalagtűző ünneségét színesítette fanfárjával, majd november 9-én Debrecenben a Megyei Klebelsberg-napon színvonalas bemutatóval képviselte iskolánkat.

* * *

 

 

                                                                                                                                  

 

Fúvószenekarunk 2015. október 23-án

Szálkai János vezényletével

Nemzeti Ünnepünk alkalmából

térzenét adott az 1956-os emlékműnél,

majd közreműködött az ünnepség

és a koszorúzás alatt.  

 

 

 

 

 

 

* * *

 

GRATULÁCIÓ!!!!!!!!!!!

A 2015. október 20-án második alkalommal megrendezésre kerülő abonyi Országos Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztiválon KÓRÓDI KATINKA és VARGA VERONIKA hegedű-zongora duója II.korcsoportban ARANY minősítést szerzett.

Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáraiknak: Kóródiné Bojtor Anikónak, Lakatos Anikónak és Farkas Ágnesnek!

 

* * *

 

* * *

 

A 2015. évi TÁMOP-os táboraink sorát augusztus 10 és 17 között a fúvószenekar és utánpótlás zenekarának magyarhertelendi tábora zárta. A színes programokkal eltöltött hét igazi közösséget teremtett, a tartalmas szórakozás mellett remek kikapcsolódást nyújtott valamennyi résztvevőnek. Köszönet a kísérőtanároknak, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg:

Szálkai Jánosnak, Gál Andrásnak, Sándorné Kovács Enikőnek és Smidróczki Zsoltnak.

 

KÉPEK

VIDEO

 

 

* * *

 

   A TÁMOP-os pályázati támogatásból augusztusban a Tádé együttes néptáncosai is egy

felejthetetlen hetet tölthettek együtt a Farkasszigetben, a Tury Elemér Ökotáborban

Koloszár Erzsébet és Golenya Gréta vezetésével.

 


 

     KÉPEK

 

* * *

 

 

A TÁMOP-os pályázatunknak köszönhetően 2015. júliusában nyolc napra Ökotáborba utazhattak Balatongyörökre furulyásaink és vonósaink, akik ismét ezernyi élménnyel gazdagodva tértek haza. Köszönjük a szervezőknek és a kísérőtanároknak: Sándorné Kovács Enikőnek, Kóródiné Bojtor Anikónak, Gál Andrásnak és Smidróczki Zsoltnak.

 

KÉPEK    VIDEÓ

 

* * *

 

2015. július 4-én a Városi Szabadtéri Színpadon a  Ladányi Nyár nyitóestjének programját színvonalas műsorral gazdagították együtteseink:  tantestületünk tagjaiból, diákjainkból és ismerős zenésztársainkból álló szalonzenekarunk, fúvószenekarunk az Ízisz mazsorett együttessel, valamint ütőegyüttesünk.

 

KÉPEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

                  

 

2015. június 27-én fúvószenekarunk nagy sikerrel szerepelt Szálkai János vezetésével az V. Nádudvari Országos Mazsorett Fesztiválon. A program színpompás felvonulással indult, majd az Ady Endre Művelődési Központ színháztermében folytatódott a mazsorett-együttesek bemutatóival.

 

KÉPEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

KÉPEK

VIDEO

 

***

2015. június 11-12-én egészségnapokkal segítettük tanulóink egészségtudatos magatartásának kialakítását. Ezeken a vidám, zenés, sportos délutánokon az élőzenés torna után megismerkedhettünk az egészséges táplálkozás alapjaival és meg is kóstolhattuk a finom salátákat. Ezenkívül  ingyenes egészségügyi szűrésekkel, virágültetéssel, kerékpártúrával és egyéb sportlehetőségekkel ösztönöztük a diákokat és szülőket az egészséges életmódra.

 

***

 

Varga Károly a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára, zenepedagógus, híres rádiós személyiség vezette, aki ismét – a tőle megszokott módon – fantasztikus lendülettel, kisugárzással és hihetetlen energiával tette emlékezetessé ezt a versenyt is.

Csapataink Vitális Éva tanárnő felkészítésével a következő minősítéseket érték el:  

Nagy Vivien, Varanyi Barbara, Szalóczi Bettina, Székely Ibolya - ARANY CUM LAUDE,

 

Romhányi Tímea, Egri Viktória, Varga Ákos, Domahidi Péter - ARANY,

 

Duró Barbara, Boros Boglárka, Hegedűs Boglárka, Horváth Richárd - BRONZ,

 

Juhász Jázmin Kincső, Szabó Beatrix Fanni, Rábai Réka - DÍCSÉRET.

 

 

 

 

 

 

ZENEIRODALMI VETÉLKEDŐ A ZENEISKOLÁBAN ( Bódiss Miklós gondolatai)


 

 

   A 2014-15.tanév a vetélkedők-versenyek éve (is) a Csenki Imre művészeti Iskolában.

Épp'hogy megemlékeztünk iskolánk névadójáról, Csenki Imréről 2014 decemberében, a Városi Múzeumban tartott hangulatos és sikeres vetélkedővel - januárban az Újévi Koncert után pár nappal (13-án) máris itt volt az újabb "feladat": a "Korról-korra" zeneirodalmi vetélkedő első fordulója.

   Ezt a versenyt a Magyar Rádió hirdette meg 7-8. osztályos zeneiskolás tanulók számára két fordulóban. Ilyen vetélkedőkön korábban is részt vettünk már - és mindig emlékezetes, szép sikert arattak tanulóink rajtuk. Így aztán mi,tanárok is nem kis izgalommal vártuk a nevezetes napot. Már csak azért is,mert a játékvezető nem más volt,mint Varga Károly, aki Budapesten főiskolai vezetőtanárként dolgozott évtizedeken át, és a Magyar Rádióban 57(!)  évig volt zenei szerkesztő. ( Karcsi bácsiról nekem is vannak személyes és nagyon kellemes emlékeim még gyerekkoromból,amikor a Rádió akkori zenei vetélkedőjében - úgy hívták, hogy "Fülharmónikusok Klubja" - vettem részt. Már akkor feltűnt az, hogy Karcsi bácsi a nagy tudását játékosan és közvetlenül osztja meg velünk, gyerekekkel. Szerettem ide járni,amikor csak lehetett, nem mulasztottam el.)

   Négy csapat, összesen 16 fiatal adott számot a tudásáról és ismereteiről a zeneirodalom korszakaiból. Meg kell jegyeznem, hogy a vetélkedő azért is állt két fordulóból, mivel a reneszánsz kortól napjaink zenéjéig tartó korszakokat ölelte át - és ez olyan hatalmas anyag, hogy a két forduló is csak a korszakok leghíresebb zeneszerzőiről és egy-két nevezetes művükről szólhatott.

   Karcsi bácsi ezúttal is ugyanolyan közvetlenül, érdekességeket mesélve mondta el a feladatokat, mintha csak egy kellemes találkozón lettünk volna. Érezhetően jó hatással volt a gyerekekre, hiszen minden csapat szépen kitett magáért, még azok is nekibátorodtak, akik eleinte kissé megszeppenve figyeltek. Azt gondolom, hogy ez a vetélkedő - és a március 19-én tartott második forduló - valóban arról szólt, hogy minden versenyző úgy adjon számot tudásáról és ismereteiről, hogy akkor se érezze kellemetlenül magát, ha valamit még nem tud.

Az első forduló a Reneszánsz-Barokk- Klasszikus korszakról szólt, a második fordulóban pedig a Romantika mestereitől indulva a századforduló, majd a XX.század szerzőin keresztül jutottunk el korunk zenéjéig, sok szebbnél-szebb zenei részlettel, érdekes, tanulságos történetekkel és feladatokkal.

   Természetesen ezen a vetélkedőn is a jobban felkészült és gyorsabban "kapcsoló" tanulók  nyertek ( Nagy Vivien, Varanyi Barbara, Szalóczi Bettina és Székely Ibolya),  de -  a felkészítő tanárok (elsősorban Vitális Éva kolléganőm) örömére is - ezeken a napokon mindenki győztes volt! Mi, a művészeti iskola tanárai ennek örültünk a legjobban. Mindezt Karcsi bácsi is megerősítette, aki mindkét alkalommal külön gratulált a gyerekeknek és az iskola tanárainak egyaránt, kiemelve a rendezvény nagyszerű hangulatát és a tanulók felkészültségét.

 

                                           Bódiss Miklós

 

 

***

2015. március 27-29-én rendezték meg Győrött a VIII. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló- és Duóversenyt, melyen a  duó kategória 4. korcsoportjában Győri Ágnes és Győri Ildikó 2. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Szabóné Bojtor Éva. Gratulálunk és büszkék vagyunk Rátok!!!

 

***

 

KÉPEK 

***

 

 

   

 

   2015. március 15-én délelőtt Szabó Sámuel Péter kürtjátékával színesítette az ünnepi istentisztelet műsorát, majd délután  a Városi Ünnepségen iskolánk rézfúvósegyüttese közreműködött Smidróczki Zsolt vezetésével, valamint  fúvószenekarunk Szálkai János vezetésével.

( Katt a képre)

 

 

 

  

***

2015. március 7-én, szombaton immár 14. alkalommal ismét megrendezésre került Derecskén  a Megyei Kürtös-találkozó. Iskolánkat négy növendék képviselte: 

I.korcsoport: Vas Patrik Csaba

II. korcsoport: Kékesi Mirjam, Szabó Sámuel Péter

III. korcsoport: Egri Béla

Növendékeink méltón helytálltak a magas színvonalú találkozón.

Kékesi Mirjam és Egri Béla a gálahangversenyen is képviselte iskolánkat.

Felkészítő tanár: Szálkai János.

Zongorán közreműködött: László Bernadett

 

 

 

 

 

 

                                                               ***

FarsHang 2015.

 

        

 

Rövid részletek láthatók a műsorból!

 

VIDEO1

 

VIDEO2

 

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

 

A Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskolai vezetősége és a Zenei Nevelésért Alapítvány nevében szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a 2015-ös FARSHANGI jótékonysági rendezvényünk sikeréhez.

Köszönjük a jelmezek és díszletek elkészítését, a sok-sok tombola ajándékot, a szállításban, pakolásban való önzetlen segítséget, a finom sütiket, üdítőket. Nagyon hálásak vagyunk a biztatásért és a sok-sok tapsért. Bízunk abban, hogy maradandó élményeket sikerült szerezni mind a szereplő gyerekeknek, mind a nézőknek.

Segítőink,támogatóink:

 

Arnóth Sándorné,  Bachraty Márta,  Balogh Sándorné,  Baranyai László, Béres Ibolya, Bojtor Sámuelné, Bóné Istvánné, Dajkáné Gyermán Krisztina,  Dombi Imréné polgármester asszony, Dombi Imréné Makai Ildikó, Dorogi Márton Városi Művelődési Központ Tagintézmény, Farkas László, Gombos Imre, Hajdu Lajosné, Juhászné Orbán Mária,  Kárai Imre, Kiss Tiborné, Kóródi Sándor, Közművelődésért Közalapítvány, Lackó-Szilágyi Imre, Lövei Károly, Madarász Viktor, Nagy Ágnes,  Rövidné Bangó Róza,  Skarabeus Kft., Smidróczki Ágnes, Szabó Imre, Tóth Irén Erzsébet, Városi Könyvtár Tagintézmény, Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft., Varga Lajos, Vona Erzsébet,  önkéntes diák segítőink: Baranyai Réka, Győri Hanna, Szabó Imre, Vígh Tamás

 

Sok szeretettel gratulálunk a műsor minden résztvevőjének, tanároknak és tanítványaiknak.


Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a kedves támogatóknak is a segítségét,

akik 2014-ben adójuk 1 % -át alapítványunk számára ajánlották fel. 
Kérjük, a 2015-ös évben is gondoljanak ránk!
Zenei Nevelésért Alapítvány adószáma: 18544392-1-09

 


Mottó: "Eljött a Február és végre itt a CSIMI-mókatár, a műsor, amit mindenki úgy vár! "

 


 

Február 27 és 28-án, valamint március 1-én 17. alkalommal adtuk elő immár hagyományos farsangi műsorunkat, melyből tanárok és diákok egyaránt kivették részüket. Ha meggondolom, jövőre már "nagykorúak" leszünk, mert elérjük a 18-as számot...

Jómagam, aki mind a tizenhét Farsangnak aktív résztvevője voltam és vagyok - több kollégámmal együtt- a próbák alatt, majd az utolsó előadás után el is gondolkodtam kissé azon, honnan is indult ez a "mókatár", ami most már megyeszerte (lassacskán országosan is) várva-várt eseménnyé "nőtte ki magát"? Bizony, a Zeneiskola már akkor sem túl nagy koncerttermében, Lavotta Kamilla igazgatónőnk vezetésével tartottuk az első ilyen vicces műsorokat a magunk és főként a gyerekek szórakoztatására, a 80-as évek végén (már akkor is "telt ház" előtt - de csak egyszer szerepeltünk, többek között olyan, azóta híressé vált kollégával, mint Massányi Viktor énekes)!

Nos, azóta sok minden megváltozott, az viszont évek óta változatlan, hogy mind a három előadásra "elkapkodják" az összes jegyet - idén az utolsó hét elején már vasárnapra sem volt egy darab sem - és hogy négy óra alatt (!) egyetlen előadás sem ér véget (sőt, újabban már a 4 és félórás időtartamot is "elértük"...) Azt gondolom, hogy nem lehetünk eléggé hálásak a közönségünknek, amiért ennyi időt kibírnak ülve, a nem túl kényelmes székeken... Itt szeretném megköszönni a háttérben dolgozó szülőknek, a hangosítást végző embereknek is a segítségüket!

Korábban is, most is több gratuláló kérdezte tőlem (is), hogy mi lehet ennek az állandó sikernek a titka és hogyan tudunk mi, zenetanárok így évről-évre megújulni? Most is csak annyit mondhatok, hogy ahol ennyi kreatív, ötletekben gazdag,  gyerekeket magukkal ragadni tudó tanár van - ott nem maradhat el a siker! Ott tényleg csak az a "gond", hogy minden jelentkezőnek hogy szorítsunk helyet a műsorban? Hiszen a kis, először szereplő előképzősök sikeres bemutatkozása legalább annyira fontos, mint az évről-évre visszatérő korábbi tanulóink megbecsülése, akik nemegyszer messziről utazva, munkahelyük rosszallását is vállalva jönnek el hozzánk erre a hosszú hétvégére!

Ilyen előzmények után, ( amikor a gyerekeket néha már úgy kellett "hazaküldeni" a zeneiskolából a nem túl rövid próbák után és az utolsó két hétben szinte óráról-órára be volt osztva, hogy mikor melyik csoport próbál a nagyteremben), azt hiszem természetes dolog volt, hogy a kisebb-nagyobb gyerekek és fiatalok egymást múlták felül a színpadon a három nap alatt. Sőt! Főként az utolsó napon éreztem azt, hogy az idei műsorunknak nem volt gyengébb "pontja", a nagyon lelkes közönség nem véletlenül részesített MINDEN műsorszámot vastapsban!

Azt gondolom, hogy két tanítványom véleménye - "Ha lehetne egész évben csak a Farsangra készülnék, mert  olyan jó itt lenni!" - illetve " Jövőre már én is hangszerrel szeretnék szerepelni a műsorban!" - sok mindent elmond a próbák, a készülődés hangulatáról és a sikerekről. És  ezeket a gondolatokat bármelyik kollégám tanulóitól is idézhettem volna! 

 

                                                                 Bódiss Mikló

 

***

 ***

Általános iskolásoknak szóló zenei ismeretterjesztő hangverseny-sorozatunk első hangversenyén, 2015. január 9-én, a szimfonikus zenekar hangszereivel, valamint Brahms és a Strauss család remekműveivel ismerkedett meg a lelkes és aktív közönségünk.

 

KÉPEK

 ***

2015. január 9-én iskolánk szimfonikus zenekara újévi hangversennyel köszöntötte Püspökladány város lakosait a Dorogi Márton Városi Művelődési Központ színháztermében. Bodó Sándor országgyűlési képviselő úr és Márkus Gábor alpolgármester úr újévi köszöntője után számos népszerű keringő és polka hangzott fel a Strauss család szerzeményeiből, de Brahms, Pazeller Jakab és Erkel Ferenc Palotását is örömmel hallgatta a közönség.  A zenekarban iskolánk tanárain és diákjain kívül volt növendékeink, tanáraink, valamint ismerős zenésztársaink is közreműködtek.

A hangverseny sikeréhez nagyban hozzájárultak remek szólistáink - Tomka János, Papp Mátyás, Krémer Nóra Lili és Kiss Vilmos Péter -, akik László Bernadett tanárnő zongorakíséretével szintén felemelő élményekkel gazdagították  tisztelt hallgatóságunkat.

 

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

 

***

15 éve már, hogy iskolánk felvette a Kossuth-díjas zeneszerző, karnagy és zenepedagógus, Csenki Imre nevét.

Ebből az alkalomból december 3-án a Karacs Ferenc Múzeumban zenei vetélkedő keretében ismerkedtek meg diákjaink névadónk életútjával és műveivel.

A Vitális Éva tanárnő által felkészített négyfős csapatoknak kvízkérdésekben, kirakó és zenefelismerési feladatokban kellett számot adniuk ismereteikről.

A legfelkészültebbeket oklevéllel, DVD és könyvajándékkal jutalmazták a zsüri tagjai, akik között örömmel köszöntöttük Rásó János alpolgármester urat, valamint Tányér József urat, a Városi Könyvtár képviselőjét.
Gratulálunk a nyertes csapatok tagjainak: I. Boros Boglárka, Kékesi Mirjam, Kis Elizabet, Szabó Beatrix
                                                                           II. Győri Petra, Hajzer Erika, Lövei Károly, Veres Orsolya
                                                                          III. Bóné Boglárka, Császár Vivien, Mogyorósi Nilolett, Vadász Attila

 

 

***

 

Bánsághy Kálmán tanárúr és Beregszászi Zsuzsa gitár-fuvola duója, valamint Kóródi Katinka és Varga Veronika hegedű-zongora játéka színesítette 2014. december 1-én a Karacs Ferenc Múzeumban Püspökladány  2015. évi Naptárának és Kalendáriumának bemutatóját és Gyõrfi Lajos szobrászmûvész kiállításának megnyitóját .

 

 

***

2014. november 26-án  a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában rendezték meg a zeneiskolák kiemelkedően tehetséges növendékei számára a  Tehetség-Gála elnevezésű hangversenyt, melyen iskolánk is bemutatkozott. Gratulálunk az itt szereplő tanulóknak és tanáraiknak:

1.Weiner Leó: Csürdöngölő
SERES MÁTÉ – klarinét | Felkészítő tanára: GÁL ANDRÁS
Zongorán közreműködik: LÁSZLÓ BERNADETT
2.Dvorak: Sonatina op. 100 /G-dúr/
KÓRÓDI KATINKA – hegedű, VARGA VERONIKA – zongora
Felkészítő tanár: KÓRÓDINÉ BOJTOR ANIKÓ
3.Arban: Velencei Karnevál (részlet)
TOMKA JÁNOS – trombita | Zongorán közreműködik: LÁSZLÓ BERNADETT
Felkészítő tanára: SMIDRÓCZKI ZSOLT
4.Roggenkamp: African blues
GYŐRI ÁGNES, GYŐRI ILDIKÓ - marimba
Felkészítő tanár: SZABÓNÉ BOJTOR ÉVA

 

***

2014. november 7-9-én rendezték meg Zalaegerszegen a XIII. Országos Lubik Imre Zeneiskolai Trombitaversenyt, melynek negyedik korcsoportjában TOMKA JÁNOS növendékünk 3. helyezést ért el.
Szívből gratulálunk neki, valamint felkészítő tanárának, SMIDRÓCZKI ZSOLT tanárúrnak

és a zongorán kísérő LÁSZLÓ BERNADETT tanárnőnek.

 

***

 

2014.október 4-én Püspökladány főterén iskolánk fúvószenekarának és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett

csoportjának látványos karneváli műsora nyitotta meg a városi Szilvaünnepet.

Felkészítő tanárok: Szálkai János és Tőzsér Erzsébet.

 

 

KÉPEK

 

***

 

***

2014. júliusában furulyásaink barátaikkal és tanáraikkal ismét felejthetetlen hetet töltöttek együtt a balatongyöröki ifjúsági

táborban. Hálásan köszönjük Sándorné Kovács Enikőnek, Gál Andrásnak, Smidróczki Zsoltnak és a Szam Sped Kft.-nek.

 

Ízelítő a tábor életéből.

 

***

2014. augusztusában fúvószenekarunk, mint minden évben zenekari tábor keretében Kisújszálláson készült fel a 45. Debreceni Virágkarneválra. Aug. 16-án a kisújszállási strandon két alkalommal, 17-én Nádudvaron, 20-án pedig Debrecenben láthatták és hallhatták fergeteges karneváli műsorukat, melyet a kisújszállási Mellofon fúvósegyüttessel és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett csoportjával közösen mutattak be. Gratuláció és köszönet a résztvevőknek és a felkészítő illetve segítő tanároknak: Szálkai Jánosnak, Tőzsér Erzsébetnek, Sándorné Kovács Enikőnek, Gál Andrásnak és Smidróczki Zsoltnak!

A karnevál nyitókocsiján is - immár hagyományosan - iskolánk növendékei fújták a fanfárt. Felkészítő tanáruk Smidróczki Zsolt.

KÉPEK      VIDEÓ

 

***

 

A képre kattintva a képzőművészet tanszakunk Petritelepi, és Kálvin téri csoportjának a 2013/14-es tanév során készült munkáiból láthattok ízelítőt. Tanár: Beregszászy Tamás.

Az albumok tematikusak. Kellemes nézelődést! Életkor: 8-12 év
BANGÓ IMRE, KARACS IMRE PÉTER, KEREKI TÍMEA, KISS JUDIT, MOLNÁR NIKOLETTA, POCSAI PETRA, SZŐLLŐSI CSENGE,

TŐKE BIANKA, VÍGH VIVIEN, DARÓCZI SÁNDOR, MEZEI DÁNIEL, CSETNYÁK MÓNIKA, FEKETE ADRIENN, GONDA BIANKA,

MEZEI ÁDÁM, KOSZTA RÓBERT, MALOMVÁRI DÁNIEL, MILE ARTÚR BÁLINT, NAGY ZOLTÁN DÁVID, RÁCZ PATRÍCIA RÉKA,

BÁCSI NIKOLETT, BARÁT PÉTER, JUHÁSZ PÉTER, ZÁHORSZKI DIÁNA, PANDUR FERENC, KOZÁK PÉTER

 

 

*** 

 

Fúvószenekarunk és ütőegyüttesünk 2014. július 5-én, Bánsághy Kálmán Al Kalmi de Formációja július 19-én színesítette a Ladányi Nyár műsorát.

 

 

 

***

 

Babamuzsikás életképek                                                                                                 

(Farsang, Karácsony, Tavaszváró, Főzés)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

2014. június 21-én furulyazenekarunkat hallhatta

a közönség a püspökladányi katolikus templomban,

ahol az Áfész Énekkari Egyesület évadzáró

hangversenyén közreműködtek.

Felkészítő tanárok: Sándorné Kovács Enikő és Gál András.

 

KATT A KÉPRE!

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

2014. június 28-án Füzesgyarmaton                           

aratott nagy sikert egyesített fúvószenekarunk                                                          

a Füzes Fesztivál keretében

harmadik alkalommal megrendezésre kerülő

mazsorett felvonulással egybekötött Fúvós Találkozón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

  

 

További képek

Télapós képek

 

***

 

 

2014. április 16-án iskolánk szervezésében második alkalommal került megrendezésre városunkban a  Megyei Kamarazenei Találkozó a Dorogi Márton Városi Művelődési Központ színháztermében. 8 művészeti iskola -  Debrecen, Hajdúszoboszló, Hajdúhadház, Csökmő, Nádudvar, Derecske, Mikepércs Püspökladány – közel 150 növendéke hódolt az együttzenélés örömeinek kisebb-nagyobb formációkban.

A válogatás megtekintéséhez kattints a képre!

 


A megnyitón Szabó Attiláné önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket.
 
A fellépőket kiváló szakemberek zsűrizték:
Kaszanyitzky Andrásné és Kaszanyitzky András, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola - AMI volt tanárai.
Áchim Tibor klarinétművész, a debreceni Kodály Filharmonikusok Zenekarának művésze, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola - AMI tanára.
Kovács János trombitaművész, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola – AMI intézményegység vezetője
 
A szakmai értékelést követően a STADLER KLARINÉT KVARTETT hangversenye zárta a találkozót.
A találkozó ideje alatt támogatónk a Cornett Music Kft. hangszer- és kottavásárt, valamint hangszerkarbantartási bemutatót tartott az érdeklődők számára.


GRATULÁLUNK minden résztvevőnek, kiemelten a püspökladányi csoportoknak és tanáraiknak:    

 


1.Kóródi Katinka, Nagy Vivien    -    hegedű
   Varga Veronika    -    zongora
        Felkészítő tanárok: Kóródiné Bojtor Anikó, Farkas Ágnes


2.Beregszászi Zsuzsa    -    fuvola
   Smidróczki Nikoletta    -    hegedű
   Varga Veronika    -    zongora
         Felkészítő tanár: Farkas Ágnes

3.Szabó Anett, Seres Máté Zsolt, Seres Gergely klarinét
         Felkészítő tanár: Gál András


4.Tomka János, Smidróczki Norbert, Szabó Imre, Tomka Joel - trombita
    Daróczi Dénes    -    vadászkürt
    Béres Dávid    -    tenorkürt
    Daróczi Bettina-    tuba
         Felkészítő tanár: Smidróczki Zsolt
         
5.1. Béres Viktor, Egri Zsolt, Sárándi Márton - ütőhangszerek
5.2.Papp Vivien, Smidróczki Anikó, Győri Ildikó, Győri Ágnes, Gombos Balázs, Kiss Dávid, Baranyai Dávid - ütőhangszerek
         Felkészítő tanár: Szabóné Bojtor Éva

 

***

 

VERSENYEREDMÉNYEINK:

2014. április 12-én három versenyen is remekül szerepeltek növendékeink:

 1. Demecserben rendezték meg az  V. Országos Fúvószenekari Fesztivált és Minősítő versenyt, amelyen iskolánk és a kisújszállási Mellofon egyesített fúvószenekara Szálkai János vezetésével "C" kategóriában ARANY minősítést kapott.

VIDEO


2. Ugyancsak Demecserben zajlott ezen a napon a  III. "Trombita szól, dob pereg" rézfúvós minősítő verseny, ahol növendékeink a következő eredményeket érték el:

Tomka János - trombita - kiemelt arany

Tomka Joel - trombita - arany

Tomka Boáz - trombita - ezüst

Tanáruk: Smidróczki Zsolt

Szabó Sámuel Péter - kürt - bronz

Kiss Tamás - kürt

Tanáruk: Szálkai János

 

3. Az ütősök két csapattal versenyeztek az április 11-13-án megrendezett XIV. Országos Ütőhangszeres Kamaraversenyen Vácott, ahol az ütőegyüttes kategóriában együttesünk dicséretet kapott. Az együttesek tagjai: 2.korcsoport: Béres Viktor, Egri Zsolt, Sárándi Márton, Kotra Benedek, Farkas Adél és Hegedűs Bence Hunor. Ütőegyüttes kategóriában: Győri Ildikó, Győri Ágnes, Papp Vivien, Smidróczki Anikó, Gombos Balázs, Kiss Dávid, Baranyai Dávid, Agárdi Péter. Tanáruk: Szabóné Bojtor Éva

 

*** 

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk Matuz István fuvolaművész modern fuvolatechnikára írott saját műveinek bemutató hangversenyére.

 

 

*** 

 

 

 

  Immáron 13. alkalommal került megrendezésre 2014. március 8-án Derecskén a Megyei Kürtöstalálkozó.

Iskolánkat az 1. korcsoportban Kiss Tamás, a 2. korcsoportban pedig Szabó Sámuel képviselte. A gyerekek két különböző karakterű darabot adtak elő kotta nélkül. Növendékeink szépen helytállva képviselték iskolánkat a találkozón, mely jó főpróbája volt az áprilisban megrendezésre kerülő Demecseri Rézfúvósversenynek.

Felkészítő tanár: Szálkai János

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

***

 

A Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény vezetősége és a Zenei Nevelésért Alapítvány nevében szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a 2014-es FARSHANGI jótékonysági rendezvényünk sikeréhez.

Köszönjük a jelmezek és díszletek elkészítését, a sok-sok tombola ajándékot, a szállításban, pakolásban való önzetlen segítséget, a finom sütiket, üdítőket. Nagyon hálásak vagyunk a biztatásért és a sok-sok tapsért. Bízunk abban, hogy maradandó élményeket sikerült szerezni mind a szereplő gyerekeknek, mind a nézőknek.
Segítőink és támogatóink: Arnóth Sándorné, Baranyainé Maros Tímea, Bartháné Balogh Anna, Bihari Terézia, Bodó Sándor országgyűlési képviselő, Bojtor Sámuelné, Bóné Istvánné, Dajkáné Gyermán Krisztina, Dombi Imréné polgármester, Dombi Imréné óvónő, Dorogi Márton Művelődési Központ dolgozói, Egyesített Óvodai Intézmény,  Farkas László, Feketéné Korponai Gabriella, Gombos Imre, Jónás Mónika, Karacs Ferenc Múzeum, Kárai Imre, Kiss Albertné, Kóródi Sándor, Közművelődésért Közalapítvány, Lackó-Szilágyi Imre, Makainé Ferenczik Katalin, Nagy Ágnes, Nagy Antal, Nagy Benjamin, Oláhné Lövei Anikó, Papp Tamás, Pusztai Zsombor, Püspökladányi Városüzemeltető és Gyógyfürdő Kft., Rácz Lajos (DINÓ), Rácz Zoltán, Rövid Jenő, Sándor János, Sárkányné Magyar Ildikó, Skarabeus Kft., Smidróczki Ágnes, Szabó Imre, Szabó Sámuel, Tőkéné Szálkai Réka, Varga Antal, Varga Lajos, Városi Könyvtár, Vas-Műszaki Üzlet, Vona Erzsébet
Sok szeretettel gratulálunk a műsor minden résztvevőjének, tanároknak és tanítványaiknak.


Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a kedves támogatóknak is a segítségét, akik 2013-ban adójuk 1 % -át alapítványunk számára ajánlották fel.
Kérjük, a 2014-es évben is gondoljanak ránk!
Zenei Nevelésért Alapítvány adószáma: 18544392-1-09

 

      Egy kis ízelítő a FarsHangi műsorból: VIDEO1,   VIDEO2

 

 

***

 

FARS(H)ANG  2014        

                                                     Mottó:"Köszönöm a zenét, mit nektek adok.       

                                                                 Azt,hogy ettől BOLDOG vagyok"

 Február 21-23 között immár 16. alkalommal tartotta meg három "telt házas" előadását a művelődési házban a Csenki Imre Művészeti Iskola.

Ezúttal is teljes volt a siker és az általános dicséreteken,gratulációkon túl főként azt a kérdést tette fel a legtöbb ember: hogyan tudunk évről-évre megújulni és felülmúlni az előző év sikereit? Jómagam, aki idáig minden Farsangon aktívan részt vettem, már korábban is elgondolkodtam azon, miként is lett az egyszerűnek indult mókás koncertből ekkora, várost, megyét megmozdító híres esemény.

 

Azt gondolom, hogy amelyik tantestületben ennyi tehetséges, kreatív, a zenéhez alázattal forduló, egymással és a gyerekekkel együttműködni képes tanár dolgozik - ott ilyen nagy "vállalkozás" is sikeres lehet, sőt,ezek lehetnek a siker alapjai.

Azon már egyik kollégám sem csodálkozott, hogy amikor január közepén összeírtuk a műsorszámukat, szinte pillanatok alatt elkészült a program - aminek a hosszúságát már évek óta képtelenek vagyunk "normális keretek közé" szorítani. Persze, ahol minden tanszak ki akarja venni a részét a remélt sikerből, ott nem is lehet rövid műsort összeállítani. Nem hiszem hogy egyedül vagyok azzal a véleményemmel, mely szerint a az elismerés a KÖZÖNSÉGET is megilleti, merthogy végigbírták ülve (a nem túl kényelmes székeken) a 4 és fél órás előadásokat! Utána pedig úgy nyilatkoztak, hogy észre sem vették az idő múlását... - külön köszönet jár ezért!

 

Idei műsorunkhoz új szereplők is csatlakoztak és valóban "színesítették" az eddig is változatos képet, ötleteikkel hozzájárultak a sikerhez. BEREGSZÁSZY TAMÁS bemutatta, milyen nagy mókamester - azon túl, hogy a díszleteket is ő készítette el- ,VITÁLIS ÉVA pedig majdnem 100(!) gyereket szerepeltetett a színpadon és a műsort záró mese ötletét is ő találta ki, valamint valósította meg.

Feltétlenül meg kell említenem még SZABÓNÉ BOJTOR ÉVA és SMIDRÓCZKI ZSOLT tanárokat, akik rengeteget dolgoztak az alapfelvételek elkészítésével.(is)

Ami a gyerekeket illeti, nos olykor szinte megható, de mindenképpen boldogító érzés volt látni, tapasztalni, érezni a lelkesedésüket, ami bennünket, tanárokat is segített túllépni az olykor elő-előforduló nehézségeken, fáradtságon. Itt szeretném megemlíteni, hogy nagyon fontosnak tartom azt, hogy minél több gyereknek legyen kapcsolata a zenével, mert egészen más lesz a viselkedésük a társaikkal szemben is, azontúl ,hogy magukat is gazdagítják. Önbizalmuk, önértékelésük megnő, fegyelmezettebbek és sikeresebbek lesznek, a zene lelkileg is erősíti őket. Aki látta a kis szolfézs-csoport önfeledt mókázását a "hócsatában", majd a nyár örömeit megidézve ( Pancsoló kislány), azt hiszem tudja, mire gondoltam.

Legalább ennyire fontos dolog és munkánk sikerét jelenti az a sok "öreg diák", aki évről-évre visszajár a Farsangokra. A rézfúvós-együttes szinte minden tagja felnőtt már, többségük dolgozik is, de ezt a mókát még csak véletlenül sem hagynák ki - és sok "csapatban" vannak ilyen fiatalok, akiket a zene szeretete még ilyenkor is visszahoz közénk. ( Példaként azt a kedves volt tanítványomat szeretném megemlíteni, aki az ország túlsó végéből jött el, hogy az egyik előadáson szerepelhessen - vagy SZILÁGYINÉ TÓTH IRÉN tanárnőt, aki most "frissítette" csellista tudását.)

Szeretnék külön köszönetet mondani a szülőknek is, mivel számtalanszor hozták-vitték próbákra a gyerekeket (akár este is), hol ide,hol oda. A Zeneiskola a furulyazenekar és a szolfézs-csoportok próbái idején úgy nézett ki, mintha szülői értekezletet tartottunk volna, annyi szülő ült-állt a folyosón ( és akkor még a pakolásban nyújtott segítségről nem is szóltam...)

Végül azt is meg kell említenem, hogy a készülődés során - és az elmúlt félév alatt - sajnos olyan tragikus események is történtek, amelyek nemcsak az érintetteket, de a Tantestületet is megviselték. Valószínűleg ezért is voltunk kicsit érzékenyebbek a készülődés során, mint máskor. De az fel sem merült senkiben sem, hogy feladjuk, ne csináljuk meg a sok szép műsort! Ezért is volt felemelő élmény az, amikor a mese végén (amikor legördült a függöny) meghatódva, könnyes szemekkel borultunk egymásra.

 

                                Bódiss Miklós

 

 

***

 

 

2014. január 30-án Debrecenben a Zeneiskolai Továbbképzős Verseny                

területi válogatóján  iskolánkat

Daróczi Bettina tubás növendékünk képviselte.

A nagyon magas színvonalú versenyen sikeresen helyt állt,

és külön dicséret illeti, hogy még egyetemi tanulmányai mellett is

időt szakított a felkészülésre.

Zongorán kísért Farkas Ágnes tanárnő.

Felkészítő tanár: Szálkai János.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

***

 

 

2014.január 9-én a Dorogi Márton Művelődési Központ

zsúfolásig megtelt színháztermében nagysikerű újévi hangversenyt adott

a debreceni Lyra szimfónikus zenekar Balogh József vezényletével.

A műsorban remek produkciókkal közreműködött iskolánk csellóegyüttese,

valamint tanáraink, Bódiss Miklós és László Bernadett.

 

a Ladány TV összeállítása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

 

 

 

 

 

VIDEO

 

***

 

Meghitt hangulatú karácsonyi hangversennyel zárta a 2013. évet december 16-án iskolánk furulya-zenekara.

 

 

VIDEO

 

***

 

 

       

 

 

 

2013.december 18-án este hangos énekszótól visszhangzott a Dorogi Márton Művelődési Központ színházterme. A hagyományos óévbúcsúztató karaoke partynkon 27 tanulónk 23 műsorszámmal örvendeztette meg a közönséget. A zsűri arany, ezüst és bronz minősítésekkel értékelte a produkciókat, de aközönség is szavazhatott a neki legjobban tetsző műsorszámra. Köszönjük a hangulatos, vidám estét!

 

 

        

 

 

VIDEO

 

***

 

2013. október 25-én a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány jóvoltából egy rendkívüli és különleges hangverseny, egy „Gospel koncert” fültanúi és élvezői lehettünk a zsúfolásig megtelt püspökladányi katolikus templomban. Másnap délelőtt a zeneiskola hangversenytermében pedig megismerkedhettünk közelebbről a fellépő művészekkel egy szakmai beszélgetés keretében.          

KÉPEK      


A remek hangulatú workshopon a kötetlen beszélgetés során személyesen a Sing'n Swing'n Sista's tagjaitól, Joan Faulknertől, Harriett Lewistől, Joanne Belltől és Csík Gusztávtól kaphattunk bepillantást a zenei szakma rejtelmeibe, a siker titkába, és nem utolsó sorban közelebbről megismerhettük az amerikai eredetű műfajokat, mint a jazz, gospel és spirituálék világát. A program záróakkordjaként az aktív résztvevők dedikált CD és DVD lemezeket kaptak jutalmul.

Részlet Kovácsné Csuzda Judit köszöntőjéből:
"Köszönhettük mindezt két régi zeneiskolás tanítványunknak, - KARACS FERENCNEK és IVÁNYI CSABÁNAK – akik megkerestek és felajánlották ezt a fantasztikus lehetőséget, mondván; ezzel szeretnének tisztelegni szülővárosuk és volt tanáraik előtt.
Nagyon köszönjük ezt a nemes gesztust!
Bevallom, igen jól esik tapasztalni, hogy a zeneoktatásunk nem múlt el nyomtalanul, hisz a zene szeretete kellően, – egy egész életre – megfertőzte őket, része az életüknek."
... "Ez a műfaj, a gospel mind zeneileg, mind szövegében tökéletesen átadja hallgatóinak mindazt az érzésvilágot, amiben a műfaj megszületett, azoknak az embereknek az óriási hitét Istenben, és kitartó reményüket a legnehezebb időkben is, rábízva magukat Istenre.
Ma is szükség van ennek a műfajnak a lendületére, hogy átsegítsen minket a nehéz helyzeteken, a bajokon, mindenen, ami próbára tesz.

És még egy külön szerepe is van ennek a műfajnak, ami nem kicsit fontos.
Napjainkban, amikor vallásszabadság van és hitéért már senkit nem üldöznek, az emberek nagy része mégis idegenkedik a hit különböző formáitól, és sokan mondják, hogy unalmas, vagy halott.
Hát a gospel zenére sok mindent el lehet mondani, de azt nem, hogy unalmas, vagy halott.
Olyan világban élünk, amikor az emberek nehezen bíznak egymásban, nehezen adnak új esélyt a másiknak, nehezen bocsátanak meg, nehezen ismerik be ha hibáztak, nehezen vállalják érzéseiket.
A gyermekek önbizalmát vagy túlságosan elveszik, vagy öntelté nevelik, ritka a köztes állapot. Hajlamosak vagyunk egymásra mutogatni, és ha igazunk van, ritkán adnak nekünk igazat. Isten viszont ott áll mellettünk, mint egy jóbarát, és a legjobb barátunk szeretne lenni.
A vallások és hitvilágok közös tulajdonsága az, hogy elismernek nálunk hatalmasabb erőt, valakit, vagy valamit.
Szóval ebben a nagy káosz világban igenis létjogosultsága van a gospel zenének, ebben a világban, amikor idegenkednek az emberek egymástól is, és sokan a hittől is, meg oly sok hatás ér minket minden nap, tévéből, utcán, rádióból, interneten, az egyik legjobb út, amivel az embereket és Istent közel lehet hozni egymáshoz, a ZENE.
Mai világunkban a gospel zene lehet az az egyik út, ami bebizonyíthatja az embereknek, hogy hinni nem halott dolog, hanem bizony, tele van élettel, és hogy legfőbb támaszunk láthatatlanul is a közelünkben van, és mindenen átsegít, ha bizalommal fordulunk felé.
Nem túlzok, amikor azt mondom, sokszor a zene segíti hozzá az embereket, hogy leomoljanak a falak, amiket a téves elméletek és a rossz tapasztalatok emelnek az emberek köré, és a zene segítségével találnak olyan közösséget, ami jó és barátságos.
A zene a legalkalmasabb arra, hogy a tehetségünket, alkotóerőnket és szabadságszeretetünket a világ számára is érthetően ki tudjuk fejezni.
A zene közösségteremtő ereje és hatalma közismert, és ez a gospel zenével sincs másképp. "

 

***

 

Fúvószenekarunk Szálkai János vezényletével 2013. október 23-án az 1956-os emlékműnél adott térzenét,

majd  közreműködött az ünnepség és a koszorúzás alatt.

                                                                                                       

 

***

Iskolánk fúvószenekarának fellépései Szálkai János vezetésével 2013 nyarán:

Május 25 - Gyermeknap az Erőss Lajos Református Általános Iskolában
Július 6 - Ladányi Nyár nyitórendezvényén közös hangverseny a kisújszállási Mellofon zenekarral
Július 13 - Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság megnyitója a püspökladányi Sportpályán.
Július 20 - Városok, Falvak Szövetsége találkozóján Debrecenben közös hangverseny a kisújszállási Mellofon zenekarral

 

     

 

***

Furulyásaink júliusban Sándorné Kovács Enikő, Gál András és Smidróczki Zsolt vezetésével öt napot töltöttek Balatongyörökön.

A tábor jó hangulatát tükrözi a következő videó.

 

 

 

***

Fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk, Kovács János tanár úr 2013. július 9-én

tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Búcsúztatására augusztus 5-én 15 órakor kerül sor a debreceni Köztemető 2.sz. ravatalozójában.

 

 

 

* * *

 

2012.októberében babamuzsika foglalkozás indult a zeneiskolában. A szülőkhöz és a gyerekekhez az év folyamán bármikor lehet csatlakozni. A foglalkozások minden szerdán 10 órakor kezdődnek a Petőfi utca 40 szám alatt. Bővebb információért forduljanak Tőkésné Szabó Zoéhoz. ( Tel: 06/30/428-0193 )

Várunk minden kedves érdeklődő anyukát és babáját fél éves kortól 3 éves korig.

Suta Andrásné Veress Szilvia zenetanár és népes-lelkes kis csapata! 

 

 

          

 

további képek

 

* * *

Tanévzáró ünnepély:

2013. június 12-én, szerdán 17 órakor

a Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ Színháztermében.

 

Beiratkozás a 2013/14-es tanévre:

2013.június 13-14-én 13-18 óráig a zeneiskolában.

 

* * *

 

 

     Részletek az elhangzott műsorszámokból: VIDEO

 

* * *

 

 

 

 

Iskolánk fúvószenekara a Kisújszállási Mellofon fúvósegyüttessel összevonva meghívást kapott Abonyba a 2013. május 19-én, pünkösd vasárnapján megrendezett II. Főtér Fesztivál - Fúvószenekari és Mazsorett Találkozóra. A program egésznapos volt, délelőtt két térzenét adtak a város két pontján, melyen a Zagyvarékasi Mazsorettek is közreműködtek. Ebéd után fúvósaink az abonyi strandon pihenhették ki a menetelés fáradalmait. Az esti program 17 órától ismét felvonulással indult, melyen az Abonyi Kismazsorettekkel együtt menetelt zenekarunk a főtérre. Az est folyamán öt zenekar adott műsort: az Abonyi Kis-, és Nagyzenekar, a Hódmezővásárhelyi, a Gyulai , valamint Püspökladány és Kisújszállás összevont zenekara. A koncert végén összzenekari indulózás fokozta a fesztiválhangulatot. A résztvevők és a közönség számára is felemelő érzés volt a 250 főből álló nagyzenekart hallgatni. Együttesünk magas színvonalon képviselte iskolánkat Szálkai János vezetésével.

 

     

 

 

  

 Videó 1                Videó 2

 

* * *

 

2013. május 1-én harmadik alkalommal rendezték meg a Kisújszállási Regionális Fúvószenekari Találkozót, melyen az  Abonyi Fúvószenekari Egyesület,  a kisújszállási Mellofon és a püspökladányi Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tanintézmény Összevont Fúvószenekara szórakoztatta nagy sikerrel a közönséget.

 

 

 

 

 

Képek a galériában!

 

* * *

 

 

Méltón képviselte iskolánkat Egri Béla és Egri Zsolt Derecskén 2013. március 2-án a XII. Megyei Kürtöstalálkozón.

Felkészítő tanáruk Szálkai János, zongorán kísért Farkas Ágnes, aki  színvonalas kíséretért dícséretet kapott.

 

 

 

       

 

 

* * *

 

A Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény vezetősége
és a Zenei Nevelésért Alapítvány nevében
szeretnénk köszönetet mondani
elsősorban a kedves szülőknek és mindenkinek, aki hozzájárult
a 2013-as FARSHANGI jótékonysági rendezvényünk sikeréhez.


Segítőink és támogatóink: AGRO-HAT Kft., Baranyainé Maros Tímea, Bende Zsolt, Berecz Lajos (Zsinka), Bojtor Sámuelné, Bóné Istvánné, Dombi Imréné polgármester, Dr. Komoróczy Károly,  Farkasné Vígh Erika, Ferenczy Zsolt, Gombos Imre, Hegedűsné Fórián Annamária, Karászi Judit és Beregszászy Tamás, Katona Erzsébet, Kárai Imre, Kiss Albertné, Kiss Zsigmond, Kóródi Sándor, Közművelődésért Közalapítvány, Lackó-Szilágyi Imre, Laskai Irén, MADLEN Bt., Makai Lászlóné, Madarász Viktor, Makainé Ferenczik Katalin, Mosolygó Márta, Nagy Ágnes, Nagy Antal, Nagy Benjamin, Nagyné Marsi Nikoletta, Nagyné Varga Mária, Oláhné Lövei Anikó, Pella Pál, PSENYECZKY Gyümölcsborok Háza, Rácz Lajos (DINÓ), Rácz Zoltán, Sárkányné Magyar Ildikó, Skarabeus Kft., Smidróczki Ágnes, Smidróczki Istvánné, Szabó Imre, Szabó Sámuel, TREND Divatáru, Varanyi Gyuláné, Varga Lajos, Vas-Műszaki Üzlet


Sok szeretettel gratulálunk a műsor minden résztvevőjének, tanároknak és tanítványaiknak.
Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a kedves támogatóknak is a segítségét, akik 2012-ben adójuk 1 % -át alapítványunk számára ajánlották fel.
Kérjük, a 2013-as évben is gondoljanak ránk!
Zenei Nevelésért Alapítvány adószáma: 18544392-1-09

 

 

 

 

Rövid összefoglaló a műsorból: VIDEO

 

fényképek

 

* * *

 

2013.január 29-én Debrecenben, a Simonffy Zeneiskola nagytermében rendezték meg a XI. Országos Zeneiskolai Kürtverseny területi válogatóját.
Városunkat méltón képviselte két tehetséges ifjú kürtös, Egri Béla és Szabó Sámuel, akiket Farkas Ágnes tanárnő kísért zongorán.Felkészítő tanáruk Szálkai János.

 

          

 

* * *

 

 2012. december 19-én rendezte meg iskolánk hagyományos óévbúcsúztató Karaoke Party-ját.
A műsorban szerepeltek kicsik és nagyok, valamint meghívott vendégek.
Tekintsék meg az estéről készült rövid VIDEO-t! 

 

 

          

 

* * *

 

Iskolánk ütőegyüttese 2012. december 15-én a Krampuszfesztiválon: VIDEO

 

     

 

* * *

2012/2013 tanév félévi tanszaki hangversenyei:


November 27. Kedd 16:30  FUVOLA-FURULYA tanszaki hangverseny Suta Andrásné Veress Szilvia  

December 4. Kedd 17:30    RÉZFÚVÓ tanszaki hangverseny Smidróczki Zsolt

December 6. Csütörtök 17:00 FAFÚVÓS tanszaki hangverseny Kovácsné Csuzda Judit

December 7. Péntek CSIMPOLYA, KENDERKÓC előadás -  Műv. Ház

December 8. Szombat 11:00 SZINTETIZÁTOR-FAFÚVÓS tanszaki hangverseny Győrfi Gyula

December 9. vasárnap 16:00 TÁDÉ, KICSI TÁDÉ előadás - Műv. Ház

December 11. kedd 17:30 HEGEDŰ tanszaki hangverseny Heinermann György

December 13. csütörtök 16:30 FAFÚVÓS tanszaki hangverseny  Gál András

December 13. csütörtök 17:00 ÜTŐ tanszaki hangverseny Szabóné Bojtor Éva – Műv.ház

December 14. péntek 16:30 HEGEDŰ tanszaki hangverseny Kóródiné Bojtor Anikó

December 14. péntek 18:00 RÉZFÚVÓ tanszaki hangverseny Szálkai János   

December 17. hétfő 16:00 ÜTŐ tanszaki hangverseny - Kovács János

December 17. hétfő 17:00 FAFÚVÓS tanszaki hangverseny Sándorné Kovács Enikő

December 18. kedd CSELLÓ tanszaki hangverseny Bódiss Miklós

December 19. szerda KOBOZ, GITÁR VIZSGA Bánsághy Kálmán

December 21. péntek ZONGORA tanszaki hangverseny Pintér Éva

2013.

Január 10. csütörtök ZONGORA tanszaki hangverseny Farkas Ágnes

Január 11. péntek ZONGORA tanszaki hangverseny László Bernadett

Január 17. csütörtök ZONGORA tanszaki hangverseny Lakatos Anikó

 

* * *

 

Seres Máté Zsolt 2012. november 30-án Szendrőn  a II.ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KLARINÉTVERSENYEN II.korcsoportban      II. helyezést ért el. Zongorán közreműködött Lakatos Anikó, felkészítő tanár Gál András.

 

         

 

* * *

 

Video

2012. november 25-én a Püspökladányi Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központban került megrendezésre a “Csenki Jubileum” kiállítás-megnyitó és emlékműsor. A rendezvényre  ifj. Csenki Imre születésének 100. és édesapja, 

id. Csenki Imre halálának 50. évfordulója alkalmából került sor.
A kiállítás anyaga a Karacs Ferenc Múzeum gyűjteményéből, a Csenki Imre Művészeti Iskola, a Dorogi Márton Városi Könyvtár anyagaiból és Győrfi Lajos szobrászművész munkáiból került összeállításra.

A rendezvény díszvendégei Csenki Éva és fia, Szilasi Alex zongoraművész voltak.
A kiállítást Bodó Sándor országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Dr. Gajdics Sándor ny.főiskolai tanár emlékezett meg a Csenki családról. Az emlékműsorban Dombi Imréné polgármester nyitóbeszédét követően ifj. Csenki Imre unokája, Szilasi Alex zongoraművész ünnepi beszéde hangzott el. A műsorban közreműködött a Csenki Imre Művészeti Iskola erre az alkalomra alakult gyermekkórusa, az iskola tanárai, az id. Csenki Imre Vegyeskar és az ÁFÉSZ Énekkari Egyesület.

 

 

A jubileumról készült fotók a galériában megtekinthetők.

 

 

 

 

 * * *

 

2012. október 19-22-ig  Kalotaszentkirályon a Csipkebogyó-fesztiválon vett részt a Tádé együttes a Csacsogók népi gyermek zenekarral, Golenya Gréta tanárnő vezetésével. Művészeti vezető: Koloszár Erzsébet

   

Megtekinthetők a gyönyörű turnéról készült fotók.

 

* * *

 

 

2012.október 23-án a városi ünnepség keretében az önkormányzat képviselőtestülete Pro Urbe díjjal jutalmazta Smidróczki Zsoltot, iskolánk tanárát városunk javáért végzett példamutató eredményes munkájáért. Az elismeréshez ezúton is szívből gratulálunk.

 

 

* * *

 

2012. október 23-án Nemzeti Ünnepünk alkalmából az ’56-os Emlékkőnél térzenét adott, majd a koszorúzáson közreműködött iskolánk fúvószenekara. Vezényelt: Szálkai János

 

 

 

* * *

 

2012.október 20-án Rézfúvós Kamaraegyüttesünk a Karacs Ferenc Gimnázium szalagtűző ünnepségén a szokásos nyitófanfár előadásán kívül új feladatot vállalt. Az ütőegyüttessel kibővített zenekar a  13.e osztály táncához szolgáltatott zenéjével karneváli hangulatot varázsolt a Sportcsarnokba. A nagy sikerű produkció az alábbi videón látható.

Felkészítő tanárok: Smidróczki Zsolt és Szabóné Bojtor Éva

 

 

VIDEO

 

* * *

 

A Braziliából érkezett Eulita Rufino Martins lírai szoprán énekesnőt 2012. október 6-án este Biharnagybajomban a református templomban László Bernadett tanárnő kísérte zongorán.

 

 

A Braziliából érkezett Eulita Rufino Martins lírai szoprán énekesnő egyházi énekek, operák és brazil zeneszerzők műveinek tolmácsolásával bűvölte el a sárréti település lakóit.
A Riio de Janeiróban élő, gyermekkorától a zene világát járó, 81 éves, szólista, karnagy művésznőt koncertjén Domahidi Péter lelkipásztor ígei áldással köszöntötte,majd László Bernadett püspökladányi művésztanár zongora kíséretével hangzottak fel az évszázadok énekei a kiváló akusztikájú református templomban.A tízéves kora óta éneklő, a Botafogó és Guvea Presbiteriánus templom egykori karnagya, az ebinezeri Bethesda és Shalom kórus tagja, számos brazíliai hangverseny szóló énekese régóta érdeklődött Magyarország iránt. Most a szintén Braziliában élő régi barátnője, a férje révén biharnagybajomi családi kötődésű 84 éves állatorvos ,Soltész Luzia kíséretében érkezett a Sárrétre, Biharnagybajomba.

Mint a helyiekkel folytatott koraesti beszélgetésben elmondta, idős koruk ellenére a vendéglátó Gyügyei Katalinnal és barátnőjével egy hétig ismerkednek a Sárrét és Debrecen nevezetességeivel, majd utazásukat Törökországban és Izraelben fejezik be. A művésznő Biharnagybajomi koncertjét a magyar nép és a helyi népdalkör iránti tiszteletből adta, mert korábban Budapesten a Zeneakadémián ösztöndíjasként évekig tanult hegedűművész fia Mauro Rufino Martins, akinek akkori élményeiből szerette meg Magyarországot.
HBN- Péter Imre irása alapján

* * *

 

 

 2012. szeptember 29-én Püspökladányban a Sárrétmenti Hagyományörző Szüreti Mulatságon közreműködött a Csenki Imre Művészeti Iskola,a kisújszállási Mellofon Egyesített fúvószenekar és a nádudvari Mazsorettek, akik a debreceni virágkarneválon
bemutatott műsorukat adták elő. Felkészítő tanáruk Szálkai János és Tőzsér Erzsébet.

 

 

video

 

* * *

* * *

 

 

Rézfúvós Kamaraegyüttesünk 2012. augusztus 19-én Bárándon a Református Templom 400 éves hálaadó ünnepségén szerepelt. Közreműködésüket nagyon kedves levélben köszönte meg a szervezőbizottság, amit az egyházközség kérésére itt is közzé teszünk.

* * *

 

 Köszönjük, Köszönjük és KÖSZÖNJÜK!!
A jelenlegi és jövőbeli zeneiskolások nevében is köszönetet szeretnénk mondani minden Kedves Szülőnek, Diáknak és Szimpatizáns Városlakónak, akik önfeláldozó munkájukkal és aláírásukkal kiálltak a művészeti iskola ügyéért.

„Legdrágább kincs a gyermek,
Mi érte dolgozunk!”

(Dorothy Law Holtz)

 A 2012.augusztus 3-án érkezett fenntartói levélben a következő tájékoztatást kaptuk:

" A fenntartói szándék értelmében a művészeti oktatás a 2012/2013. tanítási évben továnbbra is a Petőfi u.40. sz. alatti épületben történik."

 

* * *

2012. augusztus 20-án fúvószenekarunk Szálkai János vezetésével a kisújszállási Mellofon fúvósegyüttessel és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett csoportjával közösen hatalmas közönség előtt vonult fel a  43. Debreceni Virágkarnevál délelőtti és esti felvonulásán.  A karnevál fergeteges hangulatának néhány mozzanatát őrzik a képek és a videó:


Képek a karneválról     Videó

 

* * *

2012. augusztus 16-19 között fúvószenekarunk Berekfürdőn a szokásos nyári táborban készült fel az augusztus 20-i virágkarneválra. A tábori program egyik fő eseményeként az kisújszállási Mellofón fúvószenekarral és a nádudvari Ady Endre Művelődési Központ Mazsorett együttesével együtt vidám zeneszóval vonultak végig Berekfürdő utcáin, majd a fürdő színpadán nagysikerű koncertet adtak.
Képek a táborról
Videó1 és Videó2 a táborról

 

* * *

2012. június 30-án este nagy tetszést aratott a Ladányi Nyár nyitórendezvényén iskolánk három együttese, a Csimpolya-Kenderkóc és  Tádé néptáncegyüttesek, valamint ütőegyüttesünk. Gratulálunk és köszönjük, hogy a nyári szünetben is aktívan táncolnak és muzsikálnak.

       

                                                                                                  Video ( Ütősök )                          Video (Csimpolya - Kenderkóc )

 

A Ladányi Nyár rendezvénysorozatban 2012. augusztus 4-én a zeneiskola rézfúvós kamaracsoportja adott koncertet Smidróczki Zsolt tanár úr vezetésével.

 

VIDEO

 

* * *

Fúvószenekarunk a kisújszállási Mellofon fúvószenekarral együtt nagy sikerrel szerepelt 2012. május 27-én a Fúvószenekari és Mazsorett találkozón Abonyban az I. Főtér fesztiválon.

 

 

 

VIDEO

 

* * *

2012. május 29-én 17 órai kezdettel hallgathatták meg az Ütőegyüttes

koncertjét a DMVKM-ben.

 

VIDEO

 

Műsor:

1.    G.della Monica: Sambaco
2.    Rossini: Tell Vilmos
3.    Strauss: Anna-polka
4.    Weiner: Rókatánc
5.    T.Börner: "Beta"
6.    Kodály: Bicíniumok
7.    Weber: Vadászkórus
8.    E.Kopetzky: Drummers circus
9.    Zempléni: Rondó
10.    W.Hill: Drumland
11.    Romba: Petra's cha cha
12.    Mozart: Rondó
13.    Mozart-Buttall: Samba alla Turca
14.    T.Börner: Taurus
15.    Stangl-Bokor: Bucket
16.    Ed Argenziano: Stinkin Garbage 
17.    Harper: Jostoju
18.    Harper: Island Jam
19.    Sembello: Maniac
20.    Tequila
21.    Ted Huggens: Fascinating drums

 

* * *

2012. május 26-án szombaton 16 órakor volt a TÁDÉ és KICSI TÁDÉ együttesek évadzáró műsora.

VIDEO 

 

 

 

* * *

18.alkalommal rendezte meg városunkban a Kenderkóc Egyesület a Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivált 2012. május 19-én, melynek záróeseménye a Kenderkóc Együttes jubileumi gálaműsora volt a DMVMK-ban.

.

 

 

 Jubileumi műsor
 

1.    Én rád bízom az életem… részlet

2.    Megnyitó

3.    Gyalog László: Méhkeréki  táncok

4.    Dr.Béres András: Kerezsi  leánytánc

5.    Aki nem lép egyszerre…..
6.    Következő szám             
7.    Mahovics Tamás: Dévaványai táncok
8.    Szombathyné Törő Nóra - Bak János: Szilágysági maskarák
9.    Kupica királyfi meséje
10.    Békési András: Derecskei verbunk           
11.    Békési András: Mi hír járja a dörzsölőben?

12. Béres Marianna - Joó Gábor: Jenő az utcabálban          
13. Visszaemlékezés
14. Tiszai Zsuzsa-Lovas Bálint: Mezőségi táncok
15.  Novák Ferenc: Kaláka                            
16.  Mahovics Tamás: Kalotaszegi táncok
17.  Doktor László: Szegényes                        
18.  Szombathyné Törő Nóra: Kalocsai pipőke
19.  Tiszai Zsuzsa - Lovas Bálint: Somogyi táncok
20.  Mahovics Tamás: Rimóci táncok
21.  Mahovics Tamás: A rimóci csárdában             
22.  Kékiringó Együttes            
23.  Tiszai Zsuzsa-Lovas Bálint:Táncok a Hajdúságból
24.  Dr.Béres András - Dr. Varga Gyula: Hortobágyi pásztortáncok

 

 

Ízelítő a műsorból:

 

Jubileumi gálaműsor 1.rész

Jubileumi gálaműsor 2.rész

 

* * *

2012. május 15-én 17 órai kezdettel került sor Dombi Fanni 3. önálló furulya estjére a zeneiskola 6-os termében.

 

Rövid VIDEO a koncertről

 

 

 

* * * 

2011/2012 tanév második félévi vizsgáinak és tanszaki hangversenyeinek rendje:

MÁJUS 7.-8. Hétfő    FAFÚVÓS VIZSGA

MÁJUS 9. Szerda 16:30       FUVOLA-FURULYA tanszaki hangverseny Suta Andrásné Veress Szilvia   

MÁJUS 11. Péntek       RÉZFÚVÓ tanszaki hangverseny Szálkai János   

MÁJUS 14. Hétfő       ZONGORA tanszaki hangverseny Farkas Ágnes

MÁJUS 15. Kedd 17:00      DOMBI FANNI 3. Önálló koncertje

MÁJUS 16. Szerda    VONÓS VIZSGA (BM, KBA, SZSZA)
 
MÁJUS 16. Szerda    RÉZFÚVÓ tanszaki hangverseny Smidróczki Zsolt

MÁJUS 17. Csütörtök 16:00     FAFÚVÓS tanszaki hangverseny  Gál András

MÁJUS 17. Csütörtök 17:oo FAFÚVÓS tanszaki hangverseny Kovácsné Csuzda Judit

MÁJUS 18. Péntek 17:00     ÜTŐ tanszaki hangverseny Szabóné Bojtor Éva
 
MÁJUS 19. Szombat 19:00 CSIMPOLYA, KENDERKÓC évadzáró előadás -  Műv.Ház

MÁJUS 21. Hétfő   ÜTŐ VIZSGA (KJ, SZBÉ)
 
MÁJUS 21. Hétfő 16:30 FAFÚVÓS KICSIK Sándorné Kovács Enikő

MÁJUS 22. Kedd 16:30  FAFÚVÓS NAGYOK Sándorné Kovács Enikő
 
MÁJUS 22. Kedd 14:00 KOBOZ, GITÁR VIZSGA Bánsághy Kálmán
 
MÁJUS 23. Szerda   ZONGORA VIZSGA (LA, FÁ, LB, PÉ)
 
MÁJUS 23. Szerda CSELLÓ tanszaki hangverseny Bódiss Miklós

MÁJUS 24. Csütörtök   HEGEDŰ tanszaki hangverseny Kóródiné Bojtor Anikó

MÁJUS 25. Péntek    RÉZFÚVÓ VIZSGA (SZJ, SZS)
 
MÁJUS 25. Péntek ZONGORA tanszaki hangverseny Pintér Éva
 
MÁJUS 26. Szombat TÁDÉ, KICSI TÁDÉ évadzáró előadás - Műv. Ház

MÁJUS 29. Kedd   17:00 ÜTŐS KONCERT MŰV.HÁZ

MÁJUS 30. Szerda     ZONGORA tanszaki hangverseny László Bernadett

MÁJUS 31. Csütörtök     ZONGORA tanszaki hangverseny Lakatos Anikó
 
JÚNIUS 4. Hétfő 16:30 ÜTŐ tanszaki hangverseny - Kovács János

* * *

 

   Lelkes taps fogadta a fellépő gyerekeket a kezdők hangversenyén 2012. március 28-án szerdán  16,30 órakora zeneiskola 6-os termében. A szereplő gyerekekről készült képek a galériában megtekinthetők.

 

 

 

 

 

* * * 

„Áll a bál, áll a bál,

áll a fényes maszkabál!”

Ismét a CSIMI-ben!
Immár tizennegyedszer hívtunk mindenkit maszkabálba, diákok és tanárok mindenben összefogva.
Három előadás- három telt ház. Büszkék vagyunk erre. Ez a rendezvényünk évek óta képes boldogságot adni a szereplőknek, örömöt szerezni a nézőknek, mosolyt csalni az arcokra. Célunk olyan szeretetet közvetíteni, amely képes a fáradságot is átsugározni.
Csodálatosak azok a napok, amelyeket együtt töltünk a próbákon, három előadáson, s utána, amikor együtt sajnáljuk, hogy vége. Bezsebeljük a gratulációkat, azután erőt gyűjtünk a jövő évre: s lám már vannak is új ötletek!

 


Lássuk, hogyan zajlott a 14. FARSHANG!
Minden tanszak képviseltette magát ebben az évben is. Majd minden tanítványunk fellépett valamiben, a nagyobbak akár több produkcióban is.
A legnagyobb munka az előkészületekben rejlik: ha már megszületett az ötlet (ez a legnehezebb), következik a hangszerelés, az alapzenék elkészítése, a művek saját apparátusra való átdolgozása, jelmeztervezés, szereposztás stb..., s ezután kezdődnek a próbák. Az idén például többet voltunk szombatonként a zeneiskolában, mint hét közben.
S mindenki azon volt: „bárcsak ÉN ki ne maradjak!”
A próbák már könnyen mentek. Játszunk könnyűzenét komolyan, komolyzenét könnyebben, olyat amit máskor „nem engedhetünk meg magunknak”. Közös célunk minden produkcióból kihozni a legtöbbet.
Azután „bedobják” magukat a szülők: gondoskodnak a jelmezekről, sütnek- főznek, próbára hozzák a gyerekeket, s tapsolnak nekünk. KÖSZÖNJÜK!
Azután „bedobják” magukat a háttérben dolgozók: forgatókönyv készül, szórólapok, alapzenék, felvételek. Azután véget nem érő pakolás következik oda s vissza. Nagyon elfáradunk. Nélkületek nem menne! KÖSZÖNJÜK!


S honnan az erőnk? Egyszerű. A gyerekszeretetünk, kreativitásunk és szakmaszeretetünk visz minket előre.
S itt van a szerető- rajongó közönségünk! KÖSZÖNJÜK!
Amíg jókedvű a kollektívánk, amíg érezzük a felénk áradó szeretetet, addig jövünk!
Koncertünk minden másodpercét nyomon követhetitek, kedves rajongóink az iskolánkban kapható DVD felvételen!
Jövőre ismét ott leszünk! Szeretettel várunk Mindenkit.

FÉNYKÉPEK

Ízelítő a műsorból (VIDEO ): 1 rész - 2 rész

 

KÖSZÖNET!


Köszönjük mindazoknak, akik a Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény 2012-es FARSHANGI műsorának sikeréhez felajánlásaikkal, munkájukkal hozzájárultak:


az iskola tanulói, szüleik, intézményünk tantestülete és dolgozói,
Agárdi Sándorné, Berecz Lajos, Bojtor Sámuelné, Bóné Istvánné, Csomósné Rácz Erika, Dombi Imréné polgármester asszony, Dombi Imréné Ildikó, Dorogi Márton Városi Könyvtár és Művelődési Központ dolgozói, Egriné Kárai Éva, Egriné Molnár Ágnes Tetétlen, Gál Lajos, Gombos Imre,  Győriné Hollósi Ildikó, Hegedűsné Szabó Mónika, Intakt-Art Kft., Kárainé Mosolygó Judit, Keserű Zoltán, Kissné Tóth Erzsébet, Kóródi Sándor, Laskai Irén, Lévai Ágnes, Makainé Ferenczik Katalin, Márkus Gábor alpogármester úr, Nagy Antal Báránd, Nádházi Attila,  Oláhné Lövei Anikó, Pella Pál, Püspökladányi Gyógyfürdő, Egészségügyi Szolg. és Sportszervező Kft., Rövid Jenő, Sándor János, Solido Szépségszalon, Szabó Ibolya,  Szabó Imre, Tatai Anna, Tőke László, Varga Lajos, Vona Erzsébet, Wesser László Debrecen

                            

* * *

 

 2012.március 15-én nemzeti ünnepünk alkalmából fúvószenekarunk térzenét adott a lovasszobornál, majd közreműködött a városi ünnepségen és koszorúzáson.

Ezt követően zenekarunk Nagyváradra utazott, ahol szintén koszorúzáson és fáklyás felvonuláson színesítette az ünnepi műsort Smidróczki Zsolt és Szálkai János részvételével.

 

 

 

 

 Fényképek

 

 

                                                                                                                                                       * * * 

2012.március 3-án megrendezésre került a XI. Megyei Kürtöstalálkozó Derecskén.

Iskolánkat mindhárom korcsoportban képviselték növendékeink:

I. korcsoportban: Szabó Sámuel Péter

II. korcsoportban: Egri Zsolt

III. korcsoportban: Egri Béla

Felkészítő tanáruk: Szálkai János

Mindhárom növendékünk szerepelt a délutáni gálakoncerten, ahol a találkozó legjobbjai léphettek fel.

 

További fényképek

 

 

 

                                                                                                                                                         * * *

2011.november 19-én fúvószenekarunk és a kisújszállási MELLOFON fúvósegyüttes nagysikerű közös koncertet adott a Dorogi Márton Művelődési Központban. A műsorban történelmi indulók, filmzenék és örökzöld slágerek hangzottak el.

Vezényelt: Szálkai János

Részlet a koncertből. ( VIDEO

                                                                                                                                                   * * *

2011. december 3-án szép sikerekkel érkeztek haza furulyás növendékeink Hajdúszoboszlóról, ahol immár harmadik alkalommal rendezte meg a Zichy Géza Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Megyei furulyaversenyt 8 zeneiskola 35 növendékének részvételével.
Eredményeink:
Makai Viktória Nikolett - 2. helyezés (1.korcsoport) . Tanára: Sándorné Kovács Enikő
Oláh Edit - 2. helyezés (2.korcsoport) . Tanára: Sándorné Kovács Enikő
Dombi Fanni - 1. helyezés (3.korcsoport). Tanára: Sándorné Kovács Enikő
Nagy Anna Fruzsina - 3. helyezés (3.korcsoport). Tanára: Kovácsné Csuzda Judit
Gratulálunk!

 

 

 

 

* * *


I. félévi tanszaki hangversenyeink időpontjai:

Helyszín: zeneiskola 6. terem ( kivételek zárójelben jelezve )

2011. november    30. 17 óra  - Suta Andrásné Veress Szilvia - fuvola

 

2011. december    8.  17 óra - Smidróczki Zsolt - rézfúvó

 

2011. december    9.  1830  - Nádas Imréné - néptánc évadzáró ( Műv.Központ)

 

2011. december  10. 10 óra - Győrfi Gyula - szintetizátor, furulya

 

2011. december  11. 16 óra - Koloszár Erzsébet - néptánc évadzáró ( Műv. Központ)

 

2011. december  12. 17 óra - Kovács János - ütő

 

2011. december  13. 17 óra - Kóródiné Bojtor Anikó - hegedű

 

2011. december  14. 17 óra - Szabóné Bojtor Éva - ütő (Műv. Központ)

 

2011. december  16. 17 óra - Szálkai János - Kürt, rézfúvó

 

2011. december  19. 17 óra - Farkas Ágnes - zongora

 

2012. január    5.  17 óra - Bánsághy Kálmán - gitár, koboz

 

2012. január    6.  17 óra - László Bernadett - zongora

 

2012. január    9.  17 óra - Sándorné Kovács Enikő - fafúvó (Kicsik)

 

2012. január   10. 1630 - Gál András - fafúvó

 

2012. január   10. 17 óra - Sándorné Kovács Enikő - fafúvó (Nagyok)

 

2012. január   11. 17 óra - Bódiss Miklós - gordonka

 

2012. január   12. 17 óra - Kovácsné Csuzda Judit - fafúvó

 

2012. január   13. 17 óra - Lakatos Anikó - zongora

 

2012. január   14. 11 óra - Golenya Gréta - népzene

 

2012. január   16. 17 óra - Pintér Éva - zongora

 

2012. január   17. 17 óra - Székelyné Szabados Annamária - hegedű