Útkövetés

Címlap Iskolánk története

Statisztika

Tartalom találatai : 128885

Ki olvas minket

Oldalainkat 24 vendég böngészi

Iskolánk története - Oldal 6
Tartalomjegyzék
Iskolánk története
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
Minden oldal


2005/2006-os tanév

2005. október 6.  A hangszerkészítés mesteri mivolta /id. Semmelweis Imre tartott igen érdekfeszítő előadást.
2006. január 10. Püspökladány várossá nyilvánításának 20. évfordulója alkalmából – közös megemlékezést tartottunk a Városi Könyvtár közreműködésével.
2006. január 25. Zenei kutatóúton Indiában. Zene és spiritualitás – Ritmusjátékok.
Előadó: Várai László a Győri Zeneművészeti Főiskola ütőhangszeres tanára.
2006. április 12. Gálahangverseny és kiállítás a Magyar Művészetoktatás tiszteletére.

2006/2007. Rendhagyó módon indult ez a tanév, ugyanis tanévkezdés előtt az utolsó pillanatban, - a városban 4 évig működő, majd felszámolt másik művészeti iskolától átvett tanulók és tanárok által - több tanszakkal és művészeti ággal bővült az iskola tevékenységi köre. Ennek következtében a növendékek száma jelentősen megnövekedett, - óraszám szerint 849 tanulót láttunk el, finanszírozást 732 tanuló után igényelhettünk – az eltérés itt is a több-tanszakos növendékek létszámából fakadt. Pedagógusaink létszáma ebben a tanévben 30 főre növekedett.

Nevelő-oktató munkánknak fontos szerepe van az esztétikai műveltség, a jó zenei ízlés és az ítélőképesség kialakításában. Törekszünk a tudatosságra és tervszerűségre, motiváljuk, és cselekvő aktivitásra ösztönözzük növendékeinket.
2007. Megkezdődött az alapfokú művészetoktatási intézmények minősítési eljárása. Az erre vonatkozó szabályokat a közoktatás minőségbiztosításáról és minőségfejlesztéséről szóló 3/2002.(II.15.) OM rendelet tartalmazta.

A Szakmai Minősítő Testület határozata alapján: 2007. december 29-én intézményünk, a
Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat

KIVÁLÓRA MINŐSÍTETT ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY
címet érdemelte ki, minden művészeti ágban.

2007. augusztus 1-jétől iskolánk neve: Püspökladányi Többcélú Nevelési, Oktatási és Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény.
Főigazgató: Terdik Ferenc
A Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény létszáma:
Ettől a tanévtől új feladat-ellátási helyként megjelenik iskolánk statisztikájában Nagyrábé.
/zongora – fúvós – szolfézs oktatás/

2008/2009.

2008 szeptemberében már a második tanévet kezdtük a Többcélú Intézmény alapfokú művészetoktatási tagintézményeként.
Főigazgató: Petőné Papp Margit

Munkánkat változatlanul, - a régi hagyományokra építve, iskolánk arculatának megőrzésével, továbbra is a növendékeink művészeti nevelése, a zene, a tánc, a dráma és a képzőművészet megszerettetése, a tehetséges diákjaink pályára irányítása érdekében végezzük.

A Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény létszáma: 555 tanuló, ebből 41 fő két-, 1 fő három-tanszakos. (512 tanuló)

A hagyományszerűen évről-évre megtartott rendezvényeink mellett, újabb programok szervezését is kezdeményeztük.
2009. január 5-én hétfőn, az Új Esztendőt – igazgatónk javaslatára - rendhagyó módon kezdtük, szórakoztató ÚJÉVI TANÁRI KONCERTRE vártuk meghívott vendégeinket. Az újabb rendezvénnyel gazdagítani szándékoztuk a szórakozást nyújtó lehetőségek sorát a városban. Szerettünk volna valami újat, különlegesebbet nyújtani Püspökladány zenét szerető közönsége számára. Ez a rendezvény nem egy szokványos koncert, hanem oldottabb, meghittebb, közvetlenebb hangú, a felcsendülő zene mellett, az elhangzó műsorszámokról, zeneszerzőkről, a korról, az előadókról érdekes történeteket ismerhet meg a hallgató – mindezt asztal mellett és egy pohár pezsgő társaságában.

2009 tavaszán iskolánk Fúvószenekara lemezbemutató és minősítő hangversenyt tartott, ahol Show kategória „B” fokozatában Arany Minősítést kapott. Az együttes vezetője: Szálkai János
Néptáncosaink 30 éves jubileumot ünnepeltek, amellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a hajdúnánási Regionális Néptánc Fórumon, és a tavaszi szünetben Székelyudvarhelyen, a 10. Székely Néptáncfesztiválon. Tanárok: Koloszár Erzsébet, Nádas Imréné.
A „Művészetek Világa” címmel a képző-, és iparművészeti ág tanszakai kiállítást rendeztek a gyerekek munkáiból a Művészetoktatás Napján. Tanár: Bihari Marianna.