Útkövetés

Címlap

Statisztika

Tartalom találatai : 62881

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég böngészi

Hírek
Fohász a hazáért

 
OperaKaland 2016

Az idei tanévben október 18-án került sor a budapesti „Operakaland” nevű kirándulásunkra. Ez alkalommal 28 tanuló tekinthette meg Puccini: Bohémélet című operájának 2.0-ás verzióját, mely a mai fiatalok számára próbálja az opera műfaját közelebb hozni. A 3 órás előadás után a diákok fáradhatatlan és tevékeny érdeklődéssel vettek részt a Néprajzi Múzeum Hangzavar című interaktív foglalkozásán. Köszönjük a szervezést Szilágyi-Kondor Zsuzsa és Pintér Éva tanárnőknek!


 
Sötétség vizén

Sárrétudvari idén ünnepli „Költő” Nagy Imre születésének 120. évfordulóját. Ebből az alkalomból a berettyóújfalui Bihari Múzeum és Sárrétudvari önkormányzata Mezei virágok címmel verseskötetet adott ki a költő eddig nyomtatásban meg nem jelent verseiből. A kötetet október 17-én ünnepélyes keretek között adták át az olvasóközönségnek, mely során elhangzott Nagy Imre a Sötétség vizén című verse is. A költeményt Csenki Imre négyszólamú férfikari művében megzenésítette, melyre a Bihari Múzeum munkatársai találtak rá az évforduló kapcsán. A mű rézfúvós kvartettünk előadásában csendült fel a szerepi Rácz Endre szavalatával. Az együttesben közreműködtek: Smidróczki Zsolt, Szilágyi-Kondor Zsuzsa, Daróczi Bettina és Béres Dávid.

 

 
Megyei Kamarazenei Találkozó 2017

 
Népi furulya készítés

 

2016. szeptember 30-án délután a Zene világnapja alkalmával tanulóink egy rendhagyó zenés kézműves-foglalkozáson vehettek részt. Megcsodálhattuk Juhász János soproni hangszerkészítő kézzel készített népi hangszereit, majd a gyerekek el is készíthették a pásztorok hatlyukú furulyáját. A délután folyamán minden egyes saját kézzel létrehozott hangszer megszólalása óriási sikerélményt váltott ki a készítőikből.

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 13